Johan Glans är en av Sveriges mest framgångsrika komiker.
Johan Glans är en av Sveriges mest framgångsrika komiker. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Pontus Lundahl/TT

Johan Glans miljonlön – så mycket tjänar folkkära komikern

Johan Glans är en av Sveriges mest uppskattade och framgångsrika komiker. Om det märks på hans lön? Det kan man lugnt sagt säga. Nyheter24 har kikat närmare på Glans inkomst och bolag.


"Kvarteret Skatan", "Morgonsoffan" och "Parlamentet". Det är tre av många humorproduktioner som Johan Glans, under sin flera decennier långa karriär, medverkat i. 

Glans har, med sin stand up, utsetts till Årets manliga komiker två gånger på Svenska stand up-galan. Han har dessutom tilldelats Karamelodiktstipendiet och korats till Årets skåning 2012.

Det råder med andra ord inga tvivel om att 50-åringen är både folkkär och framgångsrik.

Carolina Gynning i chock efter brevet från Johan Glans

Foto: Anders Wiklund/TT

Johan Glans lön – så mycket pengar tjänar han

Hur står det då till på den ekonomiska fronten för Johan Glans? Jo, under 2022 hade han en fastställd förvärvsinkomst på hela 1 200 000 kronor. Fördelat över årets tolv månader gav det honom en månadslön på 100 000 kronor.

Utöver detta hade Glans, som är under hösten 2024 åker ut på turné med komikerkollegan David Batra, ett överskott av kapital på 265 000 kronor. 

Så mycket tjänar komikern David Batra

Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Henrik Schyfferts mångmiljonlön – här är komikerns förmögenhet

Miljoner i Johan Glans bolag

I det egna bolaget "Johan Glans AB" redovisade man, i december 2022, en omsättning på 3 280 000 kronor och en vinst på 997 000 kronor.

Tillgångarna i bolaget, som bland annat ska bedriva konstnärlig och artistisk verksamhet, uppmättes till hela 46 620 000 kronor. 

Björn Gustafssons saftiga lön – så mycket tjänar komikern

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!