Linda Thelenius
Här är allt du vill veta om Linda Thelenius, tidigare Linda Rosing. Bildkälla: TT/Fredrik Persson/Instagram/mrslindathelenius​

Allt om Linda Thelenius: Barn, make och Big Brother

Linda Thelenius är en svensk dokusåpadeltagare och glamourmodell. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Linda Thelenius.


Linda Thelenius ålder – hur gammal är hon? 

Linda Thelenius är född 21 januari 1974. Det betyder att hon fyllde 50 jämnt under 2024.

Kokain, porr och kändisbråk – minns du Rosings skandaler?

Linda Thelenius år 2006 när hon släppte sin bok "Den nakna sanningen". Bildkälla: TT/Fredrik Persson

Vann Linda Thelenius, tidigare Linda Rosing, Big Brother? 

Linda Thelenius gjorde stor succé i realityprogrammet Big Brother Sverige 2003. Tyvärr var det inte hon som kammade hem vinsten, det gjorde Daniel Sörensen. Han var bara 20 år när han klev in som joker i programmet, något som slutade med vinst. 

Daniel Sörensen gjorde succé Big Brother Sverige – det gör han idag

Men tittarna fullkomligt älskade det blonda bombnedslaget Linda från Västerås. Hon var kvar i "Big Brother"-huset i hela 89 dagar.

Linda, som vid tidpunkten snart skulle fylla 30 år, kände att hon äntligen bara skulle få fokusera på sig själv efter en brusten relation, kombinerat med mammarollen och arbetslivet.

Linda Thelenius år 2009 när hon var aktuell med programmet "Den rätte för Rosing" på Kanal 5. Bildkälla: TT/Christine Olsson

När sändes “Den rätte för Rosing”?

Programmet Den rätte för Rosing sändes våren 2009. Det var ett program där Linda skulle hitta sitt livs kärlek. Män från hela Sverige ställde sig på rad för att dejta Linda, som vid tidpunkten var en stor bloggdrottning. 

Höll Linda Thelenius, tidigare Linda Rosing, på med politik? 

Linda Thelenius meddelade under en presskonferens i augusti 2006 att hon skulle bli partiledare och frontfigur för "Unika Partiet", det rapporterade Aftonbladet. Partiet fick 222 röster i riksdagsvalet det valåret.

Den tidigare dokusåpadrottningen blev då partiledare för ett parti med ambition att stötta samhällets utsatta grupper. Dessa grupper inkluderade exempelvis arbetslösa, invandrare, barn, pensionärer och funktionshindrade. 

Under pressträffen presenterade hon partiets styrelse, som till största delen bestod av människor utan någon politisk erfarenhet. Styrelsen bestod exempelvis av en snickare, en journalist och en Volvo-anställd. 

– De är alla experter och har egen erfarenhet av de frågor som vi kommer att ta upp. Just det är det unika med vårt parti – att vi vet vad vi pratar om, sa Linda Thelenius vid tillfället.

Enligt Aftonbladet var Lindas mentor vid tidpunkten Jan Emanuel, som då var socialdemokratisk politiker. Han är under 2024 aktuell som toppnamn till EU-valet i det nybildade Folklistan, enligt SVT

Jan Emanuel agerade helt enkelt som ett politiskt bollplank till Linda. Däremot avrådde han henne från att starta ett nytt parti och tyckte att Linda skulle gå med i S-kvinnor istället.

Allt om Folklistan: Grundare, kandidater och EU-valet 2024

Linda Thelenius år 2013 respektive 2016. Bildkälla: STELLA Pictures

Vad gör Linda Rosing idag? 

Efter sin tv-medverkan har Linda titt som tätt skapat rubriker, medverkat i flera olika program, utbildat sig till flygvärdinna, turnerat med sitt band och vikt ut sig i ett par herrmagasin. Hon har dessutom gift sig och bytt efternamn från Rosing till Thelenius. 

Idag bor hon med sin man i Djursholm och arbetar inom hemtjänsten. 

– Det passar mig som handen i handsken och jag brinner verkligen för mina äldre. Det är ett kall som jag har. Jag älskar att hjälpa andra, har hon berättat i en intervju med Aftonbladet år 2024.

Linda Thelenius fyller 50 – så lever hon 20 år efter Big Brother

När bytte Linda Rosing namn till Linda Thelenius?

Linda Rosing bytte efternamn till Thelenius när hon 2010 gifte sig med maken Peter Thelenius.

Har Linda Thelenius make eller pojkvän? 

Ja, Linda Thelenius make heter Peter och är född 1973. Enligt Aftonbladet gifte de sig i Djursholms kapell. Bröllopsfesten hölls sedan på Villa Pauli med cirka 70 gäster. 

Lindas dotter var brudtärna och hennes son var brudnäbb, tillsammans med Peters två söner. Parets gemensamma son, som var sju månader vid tillfället, var också med på bröllopet. 

Kevin Rosing tillsammans med mamma Linda Thelenius 2019. Bildkälla: STELLA Pictures

Har Linda Thelenius barn?

Linda Thelenius har tre biologiska barn. Melissa Hagström, född 1994, Kevin Rosing, född 1999, och Kean Thelenius, född 2009. Hon har dessutom bonusbarnen Kevin och Leo, som är söner till maken Peter.

Kändisbarnen som bloggar

Kan Linda Thelenius sjunga? 

Ja, Linda Thelenius är sångerska i ett band inom genren eurodance. 

Linda Thelenius hemsöks – medverkar i "Det okända"

Har Linda Thelenius, tidigare Linda Rosing, band?

Ja, bandet som Linda Thelenius medverkar i heter Basic Element, det rapporterade Aftonbladet. Det var 2016 som hon tog en ny riktning i karriären och blev sångare i bandet. 

De andra bandmedlemmarna är Lindas man Peter och Jonas Wesslander.

– Det är jag och min kollega Jonas Wesslander som varit med sedan 1998. Nu är även min fru Linda Thelenius med och kör tjejsången, berättade Peter i Sydsvenskan 2016.

Linda Thelenius 2014 i samband med TV3:s pressträff för "Realitystjärnorna på godset". Bildkälla: STELLA Pictures/Patrik Österberg

Har Linda Thelenius blogg?

Linda Thelenius har tidigare bloggat, men inte längre. 

Bloggen blev vid flera tillfällen hackad och vid ett tillfälle lades mycket grova sexuella kränkningar in i hennes blogginlägg, enligt Aftonbladet. Hon var vid tidpunkten övertygad om att hackerattacken var personligt riktad mot henne och polisanmälde händelsen. 

Trots incidenterna fortsatte hon blogga ett bra tag till.

Kändisarnas misslyckade operationer: "Fick bröst i rumpan"

Har Linda Thelenius Instagram?

Ja, du hittar Linda på Instagram-kontot @mrslindathelenius.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!