Nisse Hallberg är förlovad med Emelie Uggla.
Nisse Hallberg är förlovad med Emelie Uggla. - Foto: Anders Wiklund/TT och Jonas Ekströmer/TT

Allt om Nisse Hallberg: Flickvän, poddar och stand up

Nisse Hallberg är en svensk komiker och poddprofil. Men hur mycket vet du egentligen om stand up-stjärnan? Nyheter24 reder ut de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hallberg.


Nisse Hallberg ålder – hur gammal är han?

Nisse Hallberg föddes den 19 augusti 1984, vilket innebär att han fyller 40 år under sommaren 2024.

När började Nisse Hallberg med stand up?

Vid Svenska Standupgalan 2015 utsågs Nisse Hallberg till "Årets nykomling". Karriären inleddes dock fem år tidigare, har han berättat i en intervju med TT år 2018, vilket Göteborgs-Posten då rapporterade om. 

Tanken var då att "det där kan jag göra bättre" än befintliga komiker, men med tiden insåg Hallberg hur utmanande konstformen är. 

- Nu har jag respekt för alla eftersom man snabbt lärde sig hur svårt det är. Jag fick en helt annan syn på humor. De flesta komiker säger att de håller på för att fylla något hål i bröstet och det tycker jag är pretentiöst skitsnack. Jag gör det här för att göra folk glada, sa han då. 

Nisse Hallberg och Magnus Betnér åker på enorm turné

Var Nisse Hallberg kock tidigare?

Ja, Nisse Hallberg har jobbat som kock, bland annat på Brasserie Godot och Storstad. 

– Jag har en väldig stolthet när det kommer till matlagning, jag kan inte finna mig i att någon gör det bättre, har Hallberg sagt till tidningen Café.

Har Nisse Hallberg podd?

Sedan januari 2021 driver Nisse Hallberg podden "Kafferepet" tillsammans med komikerna Albin Zorman Olsson och Johanna Hurtig Wagrell.

I podden, vars avsnitt släpps varje fredag, läser trion upp skvaller och skrönor som skickats in av lyssnarna. 

Nisse Hallberg. Foto: Mickan Palmqvist/TT

Hallberg kan dessutom höras i podden "Nisse å den där äldre" tillsammans med komikern och producenten Christopher Linnell och "Är jag sjuk?" tillsammans med Emelie Uggla.

Nisse Hallberg i "Detektiverna" på SVT

Är Nisse Hallberg och Messiah Hallberg släkt?

Nisse Hallberg delar efternamn med komikern och "Svenska nyheter"-programledaren Messiah Hallberg, vilket gör att många är nyfikna på huruvida de är släkt.

Men något släktskap tycks inte finnas. 

Allt om Messiah Hallbergs familj: Föräldrar, barn och partner

Har Nisse Hallberg flickvän?

Ja, Nisse Hallberg är tillsammans med Emelie Uggla. I juni 2022 visade Uggla upp kärleken i ett inlägg på Instagram.

"Klyschor är underskattade hittar man sin pusselbit så hittar man. Tack för att du tog iväg oss till London. Aldrig haft så kul och fint på samma gång. Jag skrattar på alla bilder", skrev hon då.

I december 2022 avslöjade Hallberg att han friat till Uggla i samband med en middag.

– Jag kommer inte ihåg någonting från det här, för sen står jag på knä framför henne. Hon satt på sin stol och då gick jag fram till henne, berättade han då i "Nisse å den där äldre" och fortsatte vidare:

– Då började hon studsa och tjoa. Jag vet inte om hon sa ja eller om hon bara tyckte att det var fint. Så jag har inget minne av det, men det var väldigt fint. Och att det var hemma, för jag tänkte att vi kanske skulle gå ut och skåla men satt bara ihopkurade i soffan hela kvällen.

Vem är Nisse Hallbergs flickvän Emelie Uggla?

Emelie Uggla, född 1979, är poddare och dotter till artisten Magnus Uggla och modellen Ann Furelid. Uggla har två döttrar – Salka och Sisi – sedan ett tidigare förhållande med skådespelaren Sverrir Gudnason

Allt om Agnes Uggla: Privatlivet, jobbet och relationen till pappa Magnus

Har Nisse Hallberg barn?

Nej, Nisse Hallberg har inga barn. 

Har Nisse Hallberg Instagram?

På Instagram heter Nisse Hallberg @nissehallberg.

/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!