Thomas Nordegren leder arbetet på gården.
1 av 5
Thomas Nordegren leder arbetet på gården. - Foto: alloverpress
Huset ligger enskilt i Stockholms skärgård.
2 av 5
Huset ligger enskilt i Stockholms skärgård. - Foto: alloverpress
I stort sett allt görs om i huset.
3 av 5
I stort sett allt görs om i huset. - Foto: alloverpress
En perfekt tillflyktsort för Elin och barnen.
4 av 5
En perfekt tillflyktsort för Elin och barnen. - Foto: alloverpress
Elin Nordegren planerar att flytta till Sverige när skilsmässan är klar.
5 av 5
Elin Nordegren planerar att flytta till Sverige när skilsmässan är klar. - Foto: alloverpress

Elin Nordegrens svenska lyxhus snart färdigt

Snart är skilsmässan färdig och Elin Nordegren kan äntligen ta med sig barnen och flytta hem till Sverige. Drömhuset - Fåglarö Gård - mitt i Stockholms skärgård börjar nu tar form.


Bara ett par månader före golfstjärnan Tiger Woods otrohetsparad uppdagades köpte hans svenska fru, Elin Nordegren, ett sommarparadis i Stockholms skärgård. För 16 miljoner kronor fick hon Fåglarö Gård, som blir den bedragna svenskans tillflyktsort när hon flyttar tillbaka till Sverige.

När skilsmässan är klar blir det ett perfekt ställe för Elin Nordegren och hennes två barn Sam, 3, och Charlie, 1.

240 000 kvadratmeter - utan insyn

Enligt tidningen Expressen blir "Nya" Fåglarö Gård något extra speciellt. Hela huset ska i princip byggas om. Både invändigt och utvändigt. Allt ska blir nytt - precis som Elin vill ha det.

- Det har varit hantverkare på plats under de senaste veckorna, berättar en granne på ön för Expressen.

På den 240 000 kvadratmeter stora tomten, som inte har någon insyn, står en större villa och tre mindre bostadshus. Och ombyggnationen sker framför allt i den större byggnaden. Både fönster och dörrar byts ut, och kommer få en mer traditionell stil. Det exklusiva köket kommer att ha två diskmaskiner och även en köksö. På övervåningen finns tre sovrum och två sex kvadratmeter stora klädkammare, så kallade "walk in closets".

Naturligtvis kompromissar inte Elin med kvaliteten. Allt som byggs i huset är gjort av det bäs

En underskrift saknas

Det är Elin Nordegrens pappa, journalisten Thomas Nordegren, som har hand om renoveringen av gården. Och det som fattas för ett bygglov är pappans signatur.

– De har fått godkännande för rivning av en del. Men när det gäller bygglovet så är ärendet inte behandlat ännu eftersom den sökande inte har skrivit under, säger Eva Gullberg, byggnadskoordinator på byggnadsnämnden i Österåker kommun, till Expressen.

Men Gullberg uppger att det inte ska vara några problem att få tillståndet eftersom det rör sig om så pass små ingrepp.

Elin Nordegrens blivande grannar har naturligtvis märkt att det håller på att hända saker på gården. Och de hoppas på att få lugn och ro.

– Det är ju ingen nyhet för oss längre. Förvärvet skedde i höstas, säger en boende på ön, som dock hoppas att ön förblir en lugn plats även i fortsättningen. Nackdelen är ju om det blir någon slags bevakning av familjen, säger en granne till Expressen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!