Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anna Anka: "TV3 utnyttjade mig och förstörde för mig"

- 10/10/2011, 09:56 -
1 av 3

Scanpix/Stian Lysberg Solum

2 av 3

Scanpix/Anders Wiklund

3 av 3

Scanpix/ Jan-Erik Henriksson

Anna Anka: "TV3 har tjänat hur mycket pengar som helst på mig. Det finns ingen väg tillbaka till TV3 så länge inte den som utnyttjat mig får sparken".

NORGE. Anna Anka, 40, gör stor succé i Norge. Nu går hon till attack mot TV3 och presschefen Max Lagerbäck, 41.

Det var i september 2009 som Anna Anka genererade fantastiska tittarsiffror åt kanalen när hon medverkade i Svenska Hollywoodfruar. När TV3 senare samma år följde upp succén med Anna Ankas jul blev det inte en lika stor hit.

Nu går Anna Anka till attack mot TV3 och presschefen Max Lagerbäck som hon menar medverkade till att skapa en felaktig bild gällande henne till svenska folket.

- I Norge var folk inte så snabba att döma mig som de var i Sverige - vilket berodde på TV3. TV3 har tjänat hur mycket pengar som helst på mig. Det finns ingen återväg till TV3 så länge inte Max Lagerbäck får sparken. Han är den värsta av dem allihop. Han har aldrig brytt sig om mig från första början. Han fullständigt utnyttjade mig och förstörde för mig, säger Anna Anka till Nyheter24.

Uppfattar du att TV3 målade upp en bild av dig som inte är du?

- Ja. Det är tråkigt att jag fick en stämpel på mig i Sverige genom dem.

Är det mindre Jantelag i Norge än i Sverige?

- Nej, det är samma. Men i Norge dömde man inte mig som man gjorde i Sverige.

Men kan du tänka dig att återvända till Sverige med nya teveshower?

- Som läget är nu har jag inga planer i Sverige, säger Anna Anka till Nyheter24.

Max Lagerbäck har under hösten sågat Anna Anka för hennes program på TV3 efter Svenska Hollywoodfruar.

- Hon har deltagit i fyra av våra produktioner. Tre av dem, som bar hennes eget namn, är nedlagda. Sedan länge. Det är därför hon dansar i Norge, säger Max Lagerbäck i en tidigare intervju med Expressen.

I ett mail till Nyheter24 bemöter han nu kritiken från Anna Anka.

- Det gör mig glad att höra att Anna Anka varken har förlorat sin humor eller sin verbala inkontinens under sin norska exil. Jag tror dock att alla nuförtiden vet att Annas övriga tillkortakommanden alltid är någon annans fel. Jag önskar henne ett stort och varmt lycka till i Norge, säger Max Lagerbäck.