Nicole Scherzinger råkade ut för en hackerattack.
1 av 3
Nicole Scherzinger råkade ut för en hackerattack. - Foto: Scanpix/AP Photo/Chris Pizzello
Nicole sitter även med i juryn för programmet X-Factor.
2 av 3
Nicole sitter även med i juryn för programmet X-Factor. - Foto: Scanpix/AP Photo/Chris Pizzello
Även Gwen Stefani, mest känd från No Doubt, råkade ut för samma sak.
3 av 3
Även Gwen Stefani, mest känd från No Doubt, råkade ut för samma sak. - Foto: Scanpix/AP Photo/Chris Pizzello

Hackare skapade kaos på Twitter - i sexsymbolens namn

Pussycat Dolls ledsångare Nicole Scherzinger och artisten Gwen Stefani fick sina konton stulna på Twitter. Hackaren spred politisk propagande uppmanade sina följare att donera pengar till politiker.


Twitter

Twitter har varit poppis ett tag nu - men vad är det egentligen? Vi ger dig några snabba fakta.

Användare får göra inlägg på 140 tecken. Inläggen visas öppet på profilen, men andra användare kan också prenumerera på ens flöde av inlägg. Du blir då en "follower".

Twitter skapades av Jack Dorsey i mars 2006 och gick publikt i juli samma år. I september 2011 hade tjänsten 200 miljoner registrerade användare över hela världen.

USA. Är du känd och dessutom framgångsrik är det många som påverkas av dina åsikter och ser upp till dina värderingar. Något som den hackade artisten Nicole Scherzinger och gruppen No Doubts twitterkonton på onsdagen - var väl medvetna om.

Uppmanade till att donera pengar

Hackaren nöjde sig nämligen inte bara med att bryta sig in på världsstjärnornas konton. Den före detta Pussycat Dolls-sångaren och modeikonen Gwen Stefanies grupp No Doubt spred plötsligt politisk propaganda. Hackaren uppmanade även stjärnornas följare, 1,5 miljoner respektive 145 000, att donera pengar till politikern Ron Pauls kampanj, uppger Rolling Stone Magazine.

Hackerattacken upptäcktes efter några timmar och artisterna, som är signade under samma skivbolag, har nu tagit avstånd från det budskap som twittrades ut i deras namn.

– Vårt konto blev hackat i går kväll, vi har inga politiska ståndpunkter just nu, skriver No Doubt på sin Twitter.

Fejkade svenska kändisar på Twitter

Även i Sverige twittras det felaktigt i kändisars namn. Bland annat har kändisar som Eric Saade, Marie Serneholt, Ola Rapace och Thorsten Flinck blivit utsatta för falska konton.

/
/
/
/
/
Val
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen inför ESC: "Säkerheten är väldigt stor"

Nytt bakslag för Eurovisionveckan i Malmö

2 timmar sedan
Det är inte bara artister som hoppar av Eurovisionveckan i Malmö. Nu står det klart att Moriska paviljongen, som skulle hysa Euro Fan Café för tillresta Eurovision-fans, också drar sig ur.

Veckans film och serier – Gosling som stuntman

3 timmar sedan
Ryan Gosling är avdankad stuntman i "The fall guy" och i "A man in full" spelar Jeff Daniels en företagsledare på fallrepet. Här är veckans filmer och serier.

Céline Dion om svåra sjukdomen: "Hoppas på ett mirakel"

idag 02:42
Den kanadensiska megastjärnan Céline Dion, som i fjol tvingades ställa in sin världsturné sedan hon drabbats av den ovanliga neurologiska sjukdomen stiff person syndrome, har för första gången sedan sjukdomsbeskedet givit en intervju.

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.