"Heder åt de länder som värnar om sina egna språk", skrev partisekreteraren Björn Söder, till vänster, om Jimmie Åkesson.
1 av 3
"Heder åt de länder som värnar om sina egna språk", skrev partisekreteraren Björn Söder, till vänster, om Jimmie Åkesson.
Loreens "Euphoria" bäst på svenska - eller engelska?
2 av 3
Loreens "Euphoria" bäst på svenska - eller engelska? - Foto: Scanpix/AP Photo/Sergey Ponomarev
Se videon som alla snackar om just nu.
3 av 3
Se videon som alla snackar om just nu. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Här hånar hon SD - med ursvensk Euphoria

Se dagens videosnackis. Nanna Johansson framför Loreens "Euphoria" på ursvenska efter SD:s Björn Söders påhopp om att bidraget inte är svenskt nog.


Här är Söders facebookinlägg

Björn Söder: "NEJ! Vi vill inte ha Eurovision i Sverige och betala för skräpet! Men det är klart, vi betalar väl mer eller mindre hela arrangemanget var det än hålls! En tråkig kväll för de svenska TV-licensbetalarna!!"

Kommentar 1: "Helt rätt Björn!"

Kommentar 2: "Jävla trams."

Kommentar 3: "bara glad att Sverige vann…"

Björn Söder: "Sverige?"

Kommentar 4: sverige*

Björn Söder: "Heder åt de länder som värnar sina egna språk!"

Partisekreteraren Björn Söder tog i efterhand bort inlägget på facebook då han enligt egen uppgift fick ta emot flera hot.

Efter Loreens storvinst i Eurovision i lördags uttryckte Sverigedemokraternas partisekreteraren Björn Söder sin sorg på facebook och twitter.

– NEJ! Vi vill inte ha Eurovision i Sverige och betala för skräpet! Men det är klart, vi betalar väl mer eller mindre hela arrangemanget var det än hålls! En tråkig kväll för de svenska TV-licensbetalarna!!, skrev Söder.

Därefter följde en konversation mellan partisekreteraren och hans vänner där Söder bland annat uttryckte att han tycker att man bör värna om sitt egna språk och ifrågasatte hur mycket "Sverige" det var över bidraget. Något som resulterade i ett storbråk inom partiet.

Nu får han svar på tal i Nanna Johanssons version av "Euphoria" - framförd på ursvenska. Först i SR:s Tankesmedjan.

Lyssna här:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!