En statusuppdatering där Jonas Gardell skrev om nyheten att han blivit Årets svensk togs bort av Facebook.
1 av 3
En statusuppdatering där Jonas Gardell skrev om nyheten att han blivit Årets svensk togs bort av Facebook. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Jonas Gardell är tillsammans med programledaren Mark Levengood som har rötter i Finland.
2 av 3
Jonas Gardell är tillsammans med programledaren Mark Levengood som har rötter i Finland. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Gardell blev utsedd till Årets svensk efter böckerna och teveserien "Torka aldrig tårar utan handskar".
3 av 3
Gardell blev utsedd till Årets svensk efter böckerna och teveserien "Torka aldrig tårar utan handskar". - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Gardells SD-känga censurerad av Facebook

”Sverigedemokraterna vill ju värna om det svenska och vad kan vara mer svenskt än Årets svensk? En bög gift med en invandrare!”, skrev Gardell på Facebook. Kort därefter togs inlägget bort från sajten.


Jonas Gardell utsågs till Årets svensk efter teveserien "Torka aldrig tårar utan handskar" och böckerna som serien är baserad på. 

På Facebook skrev han om hedersutmärkelsen - men det dröjde inte länge innan hans uppdatering försvann spårlöst.

”Min senaste statusuppdatering om Sverigedemokraterna och att jag blivit Årets Svensk har blivit borttaget och censurerat av Facebook. Helt obegripligt! Har Facebook blivit helt galna???”, skriver Gardell på sin officiella Facebooksida.

https://twitter.com/Jonas_Gardell/status/277088617099325441

Enligt Facebooks presstalesman Jan Fredriksson, som pratat med Aftonbladet, är det troligtvis andra användare som anmält uppdateringen. Han menar också att det förmodligen är ett misstag att statusen har raderats.

– Just den uppdateringen låter inte konstig. Det kan vara att det har skett ett misstag eller att man själv råkat komma åt knappen och tagit bort den. Jag tycker att Jonas bör överklaga så att man tittar på det igen, säger presstalesmannen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Harry Styles stalker får fängelse

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".