Tisdag 28 Sep
Stockholm

Gardells SD-känga censurerad av Facebook

En statusuppdatering där Jonas Gardell skrev om nyheten att han blivit Årets svensk togs bort av Facebook.
1 av 4
En statusuppdatering där Jonas Gardell skrev om nyheten att han blivit Årets svensk togs bort av Facebook. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
"Sverigedemokraterna vill ju värna om det svenska och vad kan vara mer svenskt än Årets svensk? En bög gift med en invandrare!”, var inlägget som togs bort.
2 av 4
"Sverigedemokraterna vill ju värna om det svenska och vad kan vara mer svenskt än Årets svensk? En bög gift med en invandrare!”, var inlägget som togs bort. Foto: Facebook
Jonas Gardell är tillsammans med programledaren Mark Levengood som har rötter i Finland.
3 av 4
Jonas Gardell är tillsammans med programledaren Mark Levengood som har rötter i Finland. Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Gardell blev utsedd till Årets svensk efter böckerna och teveserien "Torka aldrig tårar utan handskar".
4 av 4
Gardell blev utsedd till Årets svensk efter böckerna och teveserien "Torka aldrig tårar utan handskar". Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

”Sverigedemokraterna vill ju värna om det svenska och vad kan vara mer svenskt än Årets svensk? En bög gift med en invandrare!”, skrev Gardell på Facebook. Kort därefter togs inlägget bort från sajten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Jonas Gardell utsågs till Årets svensk efter teveserien "Torka aldrig tårar utan handskar" och böckerna som serien är baserad på. 

På Facebook skrev han om hedersutmärkelsen - men det dröjde inte länge innan hans uppdatering försvann spårlöst.

”Min senaste statusuppdatering om Sverigedemokraterna och att jag blivit Årets Svensk har blivit borttaget och censurerat av Facebook. Helt obegripligt! Har Facebook blivit helt galna???”, skriver Gardell på sin officiella Facebooksida.

https://twitter.com/Jonas_Gardell/status/277088617099325441

Enligt Facebooks presstalesman Jan Fredriksson, som pratat med Aftonbladet, är det troligtvis andra användare som anmält uppdateringen. Han menar också att det förmodligen är ett misstag att statusen har raderats.

– Just den uppdateringen låter inte konstig. Det kan vara att det har skett ett misstag eller att man själv råkat komma åt knappen och tagit bort den. Jag tycker att Jonas bör överklaga så att man tittar på det igen, säger presstalesmannen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela