1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Efter skandalerna - nu ber Labyrint om ursäkt

Narkotikatillslag, en natt i häktet och hatinlägg om polisen i sociala medier. Nu ber hiphopgruppen Labyrint om ursäkt: "Förstår att det ger ett oseriöst intryck".


Läs Akis ursäkt i sin helhet

Här kan du läsa Akis ursäkt på Facebook. 

Det var i lördags som den drogliberala hiphopgruppen Labyrint uppträdde i Karlstad. Polisen var på plats och plockade in två bandmedlemmar som fick tillbringa natten i häktet.

Både medlemmar från Labyrint och gästartisten Daniel "Dani M" Monserrat reagerade starkt och gick till hård attack mot polisen på sina respektive Instagramkonton. 

"Horgrisar som stoppar oss direkt på perrongen för pissprov..#äckelsmuts", skrev Dani M på Instagram under lördagen.

"Smutsiga äckliga horungepoliser. Karlstadpolisens börja jiddra så fort vi kom av tåget från Köpenhamn.. Dra åt helvete. Lös brott", skrev Aleksi Swallow, känd som Aki, för att en timme senare skriva:

"Dom förföljer oss horungepoliser".

Även Aleksi Swallow ska ha fått lämna ett urinprov i Karlstad.

"Fack!! Horbarnen tog mitt piss!" skrev han på Instagram under lördagskvällen.

"Vi är en musikgrupp – inte gangsters"

Nu går Aleksi "Aki" Swallow ut med en ursäkt via sin Facebooksida där han förklarar att musiken handlar om mycket mer än cannabis. Aki hävdar att polisen ska ha utövat utpressning mot bandets agent – om medlemmarna i bandet inte lämnade urinprov skulle de gripas och konserten skulle ställas in. 

Aki skriver vidare att de hade rökt på i Danmark – där det är lagligt – och inte i Sverige. 

– Ber om ursäkt för det fula språket jag använde häromdan på Instagram men jag var väldigt upprörd. Förstår att det bara ger ett oseriöst intryck och att tidningar väljer just dom orden att citera. Det handlar inte om fuck Aina heller, har stött på poliser som förstår vår musik och som har tackat för det vi gör när det gäller att kritisera våld och vapen. Tack till alla som visar stöd och som fattar att vi är en musikgrupp – inte gangsters, skriver han på sin Facebooksida. 

Bandet har tidigare skapat rubriker efter att de rökt gräs helt öppet under Grammisgalan i februari. 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!