1 av 25
Robbie Williams.
2 av 25
Robbie Williams. - Foto: Snapper Media / Stella Pictures
Kate Moss.
3 av 25
Kate Moss. - Foto: Stella Pictures
Keira Knightley.
4 av 25
Keira Knightley. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Kelly Osbourne.
5 av 25
Kelly Osbourne. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
George Michael.
6 av 25
George Michael. - Foto: FameFlynet.uk.com / FameFlynet
Gwyneth Paltrow.
7 av 25
Gwyneth Paltrow. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Sienna Miller.
8 av 25
Sienna Miller. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Elton John.
9 av 25
Elton John. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Chris Martin.
10 av 25
Chris Martin. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Tom Cruise.
11 av 25
Tom Cruise. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Damian Lewis.
12 av 25
Damian Lewis. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Lily Allen.
13 av 25
Lily Allen. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Ewan McGregor.
14 av 25
Ewan McGregor. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Sir Paul Mccartney.
15 av 25
Sir Paul Mccartney. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Johnny Depp.
16 av 25
Johnny Depp. - Foto: vantage / Stella Pictures
Keith Richards.
17 av 25
Keith Richards. - Foto: FameFlynet / FameFlynet
Sadie Frost.
18 av 25
Sadie Frost. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Elle Macpherson.
19 av 25
Elle Macpherson. - Foto: Darren Goff/Goff Photos LLP / Stella Pictures
Amy Winehouse.
20 av 25
Amy Winehouse. - Foto: Pacific Coast News / Stella Pictures
George Clooney.
21 av 25
George Clooney. - Foto: Stella Pictures
Colin Firth.
22 av 25
Colin Firth. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Jude Law.
23 av 25
Jude Law. - Foto: FameFlynet / FameFlynet
Hugh Grant.
24 av 25
Hugh Grant. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Damian Lewis.
25 av 25
Damian Lewis. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures

Kändissafari: Den ultimata guiden till Londons kändisar

Nyheter24 ger dig bästa guiden inför en weekend i London. Här är listan med stadens bästa hotspots för att stöta på världskändisar.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

De stoltserar på tidningarnas förstasidor och poppar oavbrutet upp på Facebook, inte sällan framför långa rader av tegelhus, eller bilköer med svarta taxibilar och röda dubbeldäckare. Som den spännande och roliga stad London är, är det inte konstigt att det räknas som en av Europas absolut största hotspots för världskändisar. Madonna, One Direction-killarna, Jude Law, Kate Moss, paret Beckham och Hugh Grant är bara några få av de få välbekanta personer, vars nunor regelbundet dyker upp bland folkmassorna. 

London är dock en stor stad, och i många delar av den är chansen att springa på din favorit-celeb närmast noll. Det gäller helt enkelt att veta vilka ställen det är som gäller, men då kvarstår frågan: Hur ska man kunna veta det? Ingen panik. Vi har ordnat det åt dig. 

HÄR BOR KÄNDISARNA:

Notting Hill

Notting Hill är någonting av kändis-Londons Mekka, och anledningen till detta är inte särskilt svår att förstå. Har man pengar nog att obegänsat peka ut ett hus i London, så pekar man mest troligt mot en av de pastellfärgade dörrarna med tillhörande gräddvit fasad, längs de pittoreska kullerstensgatorna, i Notting Hill. Robbie Williams och Elle Macpherson är bara två av de många lyckliga som uppehåller sig i Notting Hill, och att du skulle springa in i en av dem på deras helgshopping (precis som Hugh Grant gör) är allt annat är otroligt.

Richmond 

Richmond är ett sagolikt område i sydvästra London, och med snövita svanar och porlande vatten under de små broarna, råder där ett lugnare tempo än inne i den centrala smeten. Längs gränserna till Richmond Park, Londons största grönområde, ligger kändiskåkarna tätt. Mick Jagger och Colin Firth bor nog närmast, men i krokarna hittas också Brad Pitt och Angelina Jolies hus, vägg i vägg med Sandra Bullocks herrgård. Dessutom ses både Johnny Depp och George Clooney promenera genom parken ibland, på sina besök i staden.

Regent’s Park

Inte långt ifrån den omtyckta parken Regent’s Park ligger stationen St John’s Wood, som omges av ett område med en kändisström utan jämförelse. Här snackar vi gamla, hederliga rockstjärnor som Keith Richards och Sir Paul McCartney, likaväl som Lily Allen och filmikonen Ewan McGregor. Med andra ord: Kändisarna kommer och går i ett rasande tempo, kring St John’s Wood.

Hampstead Heath

I Tufnell Park, nära Hampstead Heath i Londons nordliga delar, bor bland andra Homeland-stjärnan Damian Lewis och känd-från-allt-skådespelaren Bill Nighy. Ett par stationer bort, i Belsize Park, hittar du Gwyneth Paltrow, Chris Martin och deras familjehem värt en rund summa på 7 miljoner pund. Puh. Trots att kvarteret dignar av dyra hus, kan inget på långa vägar jämföras med Paltrow och Martins drömslott.

HÄR HÄNGER KÄNDISARNA:

The Ivy, Covent Garden

Vill du se de största av de största så är The Ivy, Covent Garden, restaurangen du ska gå till. Bland andra Tom Cruise, Elton John och George Michael är stammisar på stället. 

The Groucho Club, Soho

För att komma in på denna bar, som ligger Kate Moss och Courtney Love varmt och hjärtat, behövs ett medlemskap som kostar mer än någon vanlig, dödlig har råd med. Skaffa dig eller rik vän eller stå utanför och spana, så kan du fånga en glimt av några bekanta ansikten!

Primrose Hill, North London

Den fantastiska kullen Primrose Hill, i närheten av Camden, lockar med sin fantastiska utsikt alla typer av människor. Förutom London skyline kan du inte sällan se Jude Law, Sadie Frost och Sienna Miller, promenera förbi din picknickfilt i parken. Ett besök är alldeles gratis för alla, fattiga som rika.

Leicester Square, Central London

Som Londons kärna och hjärta, är det på Leicester Square som alla större (det vill säga: alla gigantiska) filmevenemang, så som premiärer, äger rum. Med rätt timing kan du därför hoppas på att se Johnny Depp likaväl som Keira Knightley strosa ned för röda mattan. 

The Hawley Arms, Camden

På denna pub i Camden är varenda centimeter av toalettväggarna täckta med ord som “We love you Amy” och “We’re gonna miss you, Ms Winehouse”. Förutom att det tidigare var Amy Winehouses favoritställe, har både Kelly Osbourne och Kirsten Dunst tagit sig en öl på puben, mellan varven.

Portobello Road, West London

På den berömda marknadsgatan i Notting Hill kan du ha turen att springa på nästan vem som helst som gillar vintage. Supermodeller och stylister blandas med musiker och skådespelare, varje söndag, tillsammans med alla andra som är ute efter ett bra fynd.

Har du fler tips på bra kändisspaning, klicka förbi My Real London där du kan dela med dig av upplevelser och guider, och hitta mer inspiration om London. Tills dess: Håll ögonen öppna, man vet aldrig vem man kommer att springa in i när man minst anar det.

SKRIVET AV: 

Agnes Stenlund, bloggare, skribent och copywriter, bosatt i London.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/