Torsdag 22 Februari 2024
Vem plockar ut saftigast lön i Talang egentligen? - Foto: Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Den oväntade ettan: Hen har högst lön i Talang-juryn

När Talang avgörs under fredagskvällen är jurykvartetten på plats för pepp och stöd. Men är det lika glada miner i programmet som på deras lönekonton? Det har Nyheter24 tagit reda på.


I mitten av januari var det dags för den efterlängtade premiären av TV4-flaggskeppet Talang, och ikväll avgörs säsongen i en nervkittlande final.

I Talang får de sökande visa upp något oväntat, roligt eller skrämmande som de är extra vassa på – och i juryn som bedömer spektaklet sitter Bianca Ingrosso, Edward af Sillén, Sarah Dawn Finer och David Batra.

De alla har framgångsrika karriärer vid sidan av Talang, men för vissa av dem går det snäppet bättre ekonomiskt. Nyheter24 har tagit reda på vem det går absolut bäst, och sämst för.

Foto: Magnus Ragnvid/TV4

1. David Batras miljoner - så mycket tjänar han

Bianca Ingrossos affärer går som tåget, och under 2020 gjorde hennes bolag "Sammy Holding" en vinst på 202 miljoner kronor. Så kanske var det många som räknade med att hitta henne överst på den här prispallen.

Men icke sa nicke, faktum är att den som plockar ut högst lön i Talang-juryn är komikern David Batra.

Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Under 2020 hade han en fastställd förvärvsinkomst på hela 6,5 miljoner kronor. Fördelat lika över årets alla månader ger det honom en kanonlön på drygt 541 000 kronor i månaden.

David Batra hade dessutom ett överskott av kapital på svindlande 39,8 miljoner kronor, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av.

Och det slutar inte där. Enligt uppgifter från Alla Bolag driver David Batra ett bolag som omsatte närmare 13,4 miljoner under 2019. Mer om det kan du läsa här.

Foto: Magnus Ragnvid/TV4

2. Bianca Ingrossos megalön – så mycket tjänar hon

På en stabil andraplats hittar vi influensern och entreprenören Bianca Ingrosso, som jonglerar innehåll på sociala medier med sin creative director-roll på Caia. 

Enligt uppgifter från Skatteverket hade Bianca Ingrosso en beskattningsbar inkomst som landade på 1 886 300 kronor under 2020. Därmed kunde hon plocka ut en månadslön på härliga 157 000 kronor.

Det regnar dessutom miljoner över Bianca Ingrossos bolag – mer om det kan du läsa här.

Foto: Magnus Ragnvid/TV4

3. Sarah Dawn Finers månadslön – och miljonbolag

När den skönsjungande Sarah Dawn Finer inte sitter i Talang-juryn jobbar hon bland annat med sin intervjupodcast "Talk to me", och den verkar ge god avkastning. 

Under inkomståret 2020 hade sångerskan en fastställd förvärvsinkomst på 607 900, vilket fördelat lika över årets alla månader ger henne en månadslön på drygt 50 000 kronor. Det skämtar man inte bort!

Sarah Dawn Finers bolag "SDF Entertainment" omsatte 2,9 miljoner kronor under 2020 – och har totala tillgångar på drygt 2,3 miljoner. 

Foto: Magnus Ragnvid/TV4

4. Edward af Sillén - så mycket tjänar välkände regissören

Längst ner på den här listan hittar vi regissören och manusförfattaren Edward af Sillén, men det går definitivt ingen nöd på honom heller. 

Uppgifter från Skatteverket visar att han hade en fastställd förvärvsinkomst på 404 700 kronor under 2020, vilket ger honom en stadig månadslön på 33 725 kronor. 

Nyheter24 har inte kunnat hitta någon näringsverksamhet kopplad till Edward af Sillén.

/
/
/
/
Senaste nytt

De kan få Nordiska rådets litteraturpris

Sveriges mästerkock-Lucas sågning: "J*vla trams"

Sveriges mästerkock 2024 är i full gång på TV4. En som blivit en riktig tittarfavorit i årets säsong är Lucas Eriksson från Oskarshamn – som inte är rädd för att säga vad han tycker.

Morran och Tobias tillbaka

1 timme sedan
Nu är humorduon Morran och Tobias tillbaka – med säsongen "Pengarna eller livet" som får premiär på TV4 Play 22 mars. När vi möter dem igen har Tobias suttit i fängelse för förskingring och är på väg hem för att återförenas med sin mamma Morran som har tilldelats ett nytt hus av kommunen.

Leif GW stoppas i Nyhetsmorgon – efter orden om Gunilla Persson

1 timme sedan
Leif GW Persson var på plats på Nyhetsmorgon för att kommentera Gunilla Persson och hennes problem med Kronofogden. Men vad Leif GW Persson hade att säga var kanske inte så populärt – Soraya Lavasani och Anders Pihlblad försökte stoppa kriminologens hårda ord om Gunilla.

Så fick Peter Apelgren Anna Mannheimer på fall: "Fick jobba som ett svin"

1 timme sedan
Anna Mannheimer är komiker, programledare och journalist. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Nyheter24 har sammanställt de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Mannheimer.

Albin Tingwall blev dumpad av Idol-vinnaren – öppnar upp om kärlekslivet

2 timmar sedan
Albin Tingwall är en av artisterna i Melodifestivalen 2024, men många känner nog igen honom från en annan sångtävling. 2022 kom Albin tvåa i Idol, och träffade även sin ex-flickvän under tävlingen. Men hur ser egentligen hans kärleksliv ut i dag, efter det tuffa uppbrottet?