Dags att kolla dina bollar!
1 av 3
Dags att kolla dina bollar! - Foto: Webstagram/Ungcancer.se
Ung cancer vill få fler män att kolla sin pung eftersom testikelcancer var den vanligaste cancerformen för unga män mellan 16 och 30 år.
2 av 3
Ung cancer vill få fler män att kolla sin pung eftersom testikelcancer var den vanligaste cancerformen för unga män mellan 16 och 30 år. - Foto: Ungcancer.se
Flera kända profiler står bakom kampanjen, däribland fotbollsstjärnan Tobias Hysen, storbloggaren Cimon Lundberg och rapparen Petter.
3 av 3
Flera kända profiler står bakom kampanjen, däribland fotbollsstjärnan Tobias Hysen, storbloggaren Cimon Lundberg och rapparen Petter. - Foto: Ungcancer.se

Dags att kolla pungen Fredrik Reinfeldt

Hundratals små pungar hänger och dinglar från träden i Almedalen som just nu är Sveriges största politiska mötesplats med flera hundra politiker på plats. Ett trick som ska få fler att kolla sina bollar.


Vad gör Ung cancer?

"Ung Cancers uppgift är att förbättra unga vuxna cancerdrabbades levnadsvillkor. Med det menar vi att unga vuxna cancerpatienter inte bara ska överleva, utan även ha ett riktigt bra liv. Vi jobbar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för unga cancerdrabbade både under och efter sjukdomstiden.

Våra tre huvudområden:
- skapa mötesplatser
- informera och utbilda
- debattera."

Läs mer här.

Nej, egentligen är det inte så märkligt som det låter. Bakom de upphänga små påsarna som ser ut som minipungar står Ung cancer som med sin nya kampanj "Kolla pungen" vill få fler unga män att undersöka sig själva. 

Men också upplysa om vart man kan få hjälp.

Som uppbackning för kampanjen har man flera kända ansikten. Bland andra Tobias Hysén, Timbuktu, Petter samt storbloggarna Cimon Lundberg och Andreas Wijk.

På Ung cancers hemsida kan du se bilder på hur det ser ut i träden. Man skriver också att man frågat några av Sveriges mest inflytelserika män om de kollat sina bollar. Däribland Fredrik Reinfeldt.

På Instagram kan du nu följa uppladdningen på Gotland och Almedalen under hashtaggen #kollapungen.


Har du kollat dina bollar? Besök kollapungen.se för att göra ett snabbt test. I skrivande stund har över 200 män gjort en snabbcheck.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

Nas kommer till Sverige

2 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

2 timmar sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

idag 14:18
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?