Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fredrik Wikingsson: Det värsta man kan göra är att jämföra sin partner med Arga snickaren

- 25/04/2016, 16:14 -

I en intervju med Nyheter24 berättar Fredrik Wikingsson om den nya säsongen av programmet "Ska vi göra slut?" och hur han kan känna igen sig i de relationsproblem som tas upp i programmet.

På måndagskvällen har programmet "Ska vi göra slut?" premiär klockan 20:00 i Kanal5.

Det är programmets andra säsong och vi får följa med när Fredrik Wikingsson och Filip Hammar tar sig an svenska pars relationsproblem.

Duon har inställningen att många problem kan lösas bara av att någon lyssnar, trots att de inte är några relationsexperter.

Nyheter24 ringde upp Fredrik Wikingsson och han berättar att grunden till många av de relationsproblem de stött på är barn som får dem att glida isär.

– Först är man nära men när barnen kommer in i bilden glider man ifrån varandra fysiskt och tiden man har för varandra blir så liten.

Du har själv fru och barn, kan du känna igen det i din egen relation?

– Ja fysiskt är det lätt att glida isär. Det är gött att luta sig mot sitt eget hörn i soffan. Men det tror jag inte att det finns en människa som inte kan skriva under på.


Fredrik säger att efter de tolv inspelade avsnitten har både han och Filip blivit ännu mer intresserade av relationer än de vara innan de började. Men om han lärt sig något om relationer vågar han inte säga.

– Jag skulle kunna säga att jag blivit bättre på att uppskatta min relation. Men sedan kanske min fru skulle läsa det och skratta rått. Det är en sak att få insikt och en annan att införliva det i relationen.

Vad är det absolut värsta man kan säga till sin partner?

– Du har blivit färglös. Eller: "Har du sett Arga snickaren, kan du inte vara lite mer som honom?"