TV-kocken Bon i SVT:s barnprogram använde en kondom istället för en ballong.
1 av 5
TV-kocken Bon i SVT:s barnprogram använde en kondom istället för en ballong. - Foto: SVT
Bon skulle göra den skotska korven haggis.
2 av 5
Bon skulle göra den skotska korven haggis. - Foto: SVT
Kondomen hänger löst på haggis-maskinen :-(
3 av 5
Kondomen hänger löst på haggis-maskinen :-( - Foto: SVT
...
4 av 5
... - Foto: SVT
Gott det ser ut.
5 av 5
Gott det ser ut. - Foto: SVT

Kondom i SVT:s barnprogram – då blir några föräldrar som galna

Kocken Bon använde sig av en kondom i köket när han skulle laga mat i SVT:s barnprogram.


Det var i SVT:s barnprogram "Sommarlov" som kocken Bon skulle göra den skotska korven haggis. I inslaget förklarar han att man för länge sedan använde sig av gristarmar som behållare för köttet.

Men istället för gristarm eller kanske en ballong så använde Bon en kondom – något som har fått många föräldrar att gå i taket.

"Äckligt och oetiskt"

”VAD SYSSLAR NI MED? !?? Äckligt, oetiskt och högst olämpligt!”, skriver en tittare på Barnkanalens Facebook-sida.

Bon kämpar på i köket. Bildkälla: SVT.

Aftonbladet har varit kontakt med Tess Vesterlund som tittade på programmet med sin sexårige systerson. Hon är upprörd.

– Barn är nyfikna och märker allt. De ser att det inte är en ballong och frågar vad man har den till. Det är väldigt provocerande att de tror att det inte ska märkas. De frågorna ska inte ens komma från ett barn, det är helt fel. Man blir riktigt förbannad, säger Tess till Aftonbladet.

En kondom användes i köket. Bildkälla: SVT.

"Stäng av TV:n!"

Men alla är inte arga. På Barnkanalens Facebook-sida har en tittare ett tips:

"Det måste vara jobbigt att gå omkring och vara så fasligt lättkränkta och oroliga av att barnen kan ta skada av olika saker! Stäng av TV:n och gå ut med barnen i stället så råkar de inte se något som de inte borde! Eller ännu bättre! Berätta vad en kondom är och vad den används till i vanliga fall!!", skriver en person.

Johanna Gårdare är ansvarig utgivare för Bon, och hon tycker inte att det är en miss att använda en kondom i ett barnprogram.

– Tanken var inte att förklara vad en kondom är, utan att man ska tro att det är en ballong, säger hon till Aftonbladet och poängterar att Bon inte riktar sig till de minsta barnen utan till mellanstadiebarn.

/
/
SVT
/
Bon
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Okej med kondom i barnprogram?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".