Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Toppchef på SVT utreds för sexuella trakasserier

- 19/10/2017, 12:50 -

Mannen pekas ut av flera kvinnor på SVT – nu är han avstängd under tiden då utredningen pågår.

En högt uppsatt chef på SVT utreds nu efter att flera kvinnliga kollegor till chefen har vittnat om sexuella trakasserier. Det avslöjar tidningen ETC idag.

Enligt källor till ETC anklagas mannen för sexuella trakasserier som ska ha tagit sig uttryck i "kramar, kyssar och annat olämpligt".

Mannen är avstängd från sitt arbete samtidigt som utredningen pågår, och beroende på vad utredningen visar så kan en polisanmälan bli aktuell.

– Vi inväntar utredningen innan vi tar ställning till en eventuell brottsanmälan, säger Hanna Dowling som är chef för företagskommunikation på SVT, till ETC.

Anklagelserna mot toppchefen ska ha kommit upp till ytan i samband med den uppmärksammade kampanjen #MeToo där miljontals kvinnor världen över vittnar om sexuella övergrepp.

I Sverige har medieprofilen Cissi Wallin pekat ut en känd man, och "Äntligen hemma"-profilen Lulu Carter har riktat anklagelser mot sin tidigare kollega Martin Timell. 

Lulu Carter till hård attack mot Martin Timell på Instagram.

Cissi Wallin och Lulu Carter – här är allt som har hänt.

Zara Larsson om #metoo: "En mäktig man"

Tora Rydelius "1337likes" delar vittnesmål om övergrepp på Instagram

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!