Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Carina Berg blev tafsad på av TV4-kollega – tystades ner

- 25/10/2017, 09:52 -

Programledaren Carina Berg att även hon har utsatts för tafsande av en TV4-profil – och händelsen tystades ner av kanalen i nio år.

TV-profilen Carina Berg, 39, vikarierade för Filip Hammar, 42, i tisdagskvällens "Breaking News" på Kanal 5. Där berättade Carina att även hon har blivit utsatt för trakasserier av en TV4-medarbetare.

– Jag har verkligen upplevt den här tystnadskulturen på första parkett. Det var nio år sedan, då hade jag blivit tafsad på för andra gången av en manlig programledarkollega. Då var det så pass grovt att jag tog illa vid mig och ringde till min chef och berättade om det. Den chefen tackade för att jag berättade, säger hon i "Breaking News".


Carina Berg i "Breaking News". Bildkälla: Kanal 5.

Men trots att Carina då hade larmat om händelsen så hände ingenting – förrän under måndagen. Nio år senare. Då hörde chefen, som fortfarande är kvar på TV4, av sig till Carina och bad om ursäkt.

TV4 har de senaste två veckorna skakats av skandalen kring "Äntligen hemma"-profilen Martin Timell, 59, som har anklagats för flera sexuella trakasserier – bland annat har hans tidigare kollega Lulu Carter, 56, pekat ut Timell och jämfört honom med Hollywoodproducenten Harvey Weinstein.

Martin Timell har nu fått sparken från TV4. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild 

En kvinnlig assistent har även vittnat om att Timell tog henne mellan benen på en jobbfest år 2008.

Timell har därefter fått sparken och alla program där han medverkar har stoppats.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!