Robinson 2024
Såg du dagens avsnitt av Robinson 2024? - Foto: TV4

Robinson 2024: Strandscenen med killarna gav mig kalla kårar

Robinson 2024 levererade nog ett utav de värsta avsnitten hittills ikväll.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Dååååå, ska vi se vad vi känner efter veckans avsnitt av Robinson 2024

Jag ska vara ärlig och säga att jag fortfarande har lite svårt att sortera känslorna efter att Pelle Flood och Gustav Jacobson rök. Under kvällens avsnitt så var det ju klart som korvspad att även Alma skulle få ta sitt pick o pack och dra från ön. Detta efter att ha kommit sist i en svår hinderbana. 

Men trots att den gode, vise och underbara Alma tvingades lämna så var det andra saker som fick en liten klump i magen att bli ett faktum. 

MISSA INTE: TV4 svarar: Därför får Maureen så lite tv-tid i Robinson 2024

Alma låg kvar då hon var så ledsen och besviken. Bildkälla: TV4

Innan startskottet för hinderbanan dånade genom djungeln så frågade Anders Lundin hur Marcus Håkanson ville använda sin fördel han vunnit i en tidigare tävling. Endera så skulle han få starta tio sekunder före alla andra eller så fick han välja en deltagare som skulle få starta tio sekunder senare än alla andra. 

Hans val landade på Alexander Strandberg vars ögon blev röda. 

– Det är ok.... det är ok, svarade han med sammanbitna käkar. 

MISSA INTE: Tove Dalsryd om Alexander Strandberg: "Förnedrande"

Det råder dålig stämning i lägret. Bildkälla: TV4

Men det var inte lugnt. Det var allt annat än lugnt. Herre gud vad olugnt det var. 

Alexander bli ju så klart SVINFÖRBANNAD på det hela och bestämmer sig ju samma sekund för att jaga, fånga och käka upp Markus till frukost så fort han får chansen. Vilket i hans sits antagligen är förståeligt efter att ha varit i Gränslandet sen dackefejden.

Men här blir det jobbigt för min konflikträdsla. 

– Djuret har väckts i mig inför nästa tävlingen efter att Marcus gav mig tio sekunder....Man kan välja att ta någonting från någon eller gynna sig själv bara. Och han väljer att ge det till mig. Själv har jag alltid tänkt laget före jaget. Men Marcus tror nu att han ska kunna älga på imorgon med sin fördel hann vann på nytt idag. Men jag kommer att jaga dig. Bara så du vet, sa Alexander. 

Marcus får sedan en chans att svara. 

– Man kan ju också se det som att jag gav någonting till tjejerna, säger han samtidigt som man ser rätt så missnöjda miner hos de kvinnliga deltagarna som inte direkt känner att det var en fin gest utan mer en klapp på huvudet. 

Robinson 2024. Bildkälla: TV4

Trots att det är ett spel där man precis som i både i exempelvis Farmen och Sveriges mästerkock SKA göra det kämpigt för sina motståndare blir stämningen i lägret elektrisk. Folk är så förbannade på Marcus att det ger mig kalla kårar. 

Men hur glad blir man?

Tjejerna är arga för att de blev klappade på huvudet, Alexander kokar och hungrar efter hämnd och Marcus sitter och hackar i en kokos och vet väl om att kommer det ett öråd och han inte är immun så är han pretty much toast. 

Hittills har denna säsong av Robinson 2024 toppat ALLA förväntningar. Men detta avsnitt mådde jag faktiskt bara dåligt. 

To be continued...

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!