Torsdag 2 Dec
Stockholm

Quetzala: Jag har tröttnat på demokrati

Quetzala Blanco.
Quetzala Blanco. Foto: Mikael Dahl

Nyheter24:s Quetzala Blanco om Kartellen och Timbuktus nya låt. Och vad som egentligen är att sjunka till en låg nivå.

Kommentera (21)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Quetzalas blogg

Quetzala Blanco bloggar här.   

Tidigare i veckan släppte rapgruppen Kartellen låten "Svarta Duvor & Vissna Liljor". Gästar på låten gör Timbuktu, och kängor delas ut till Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt och Anders Borg. Men den som får kängan med alldeles ny stålhätta är Jimmie Åkesson.

– Kungsgatan med Soran, hade jag varit med hade jag tagit järnröret och lagt dem i koma alla tre. Fuck SD med Jimmie i spetsen, sänker en sänker två, ja då springer nog resten, rappar Stakset i låten, och syftar på det som inträffade på Kungsgatan år 2010.

Timbuktu kommer in:

– Piskan viner tills vi går passgång, dunkar Jimmie gul och blå hissa i en flaggstång, rappar Timbuktu.

Självklart dröjde det inte länge än Sverigedemokraterna drog på sig en offerkofta i extra large. 

– Det är beklagligt att man kommer med sådana här hot. Det är inte så oväntat att Sebastian från Kartellen gör sånt här, men jag är lite förvånad över att Timbuktu faller till den här låga nivån, sa Jimmie Åkessons dadda Linus Bylund till SVT. 

LÅGT?
LÅGT.
LÅGT!? 

Skojar hen?

Va i helvete. 

Lågt är väl att lyssna på samma Miley Cyrus-piss som alltid samtidigt som Sverige kvider sig i plågor, klassklyftor, utpräglad folkvald rasism och en högerextrem vinterkyla som liksom biter igenom allt – även när det är varmt ute så finns den där. 

Samma vecka startar tidningen Expressen hashtaggen #demokratihotet på Twitter. Man lyfter det faktum att Jimmie Åkesson har tårtats och att någon ville skjuta Björn Söder (nån annan Sdare). Bufuckinghu. 

Det står att flera politiker är livrädda när de går till jobbet varje dag. 

Jag är också livrädd. 

Livrädd för att vi sitter och småsnackar om demokrati och tycker att Jimmie Åkesson och alla andra Sverigedemokrater ska behandlas med silkesvantar. Det är yttrandefrihet hit (för annars hade ju varken Kartellen kunnat säga sin sak, och Jimmie Åkesson hade väl inte ens kunnat andas om vi inte hade yttrandefrihet) och det är demokrati dit. 

Men min spontana känsla är att vi inte har tid med sånt just nu. 

Visst, jag borde inte sjunka till samma låga nivå som Sverigedemokraterna gör. Samtal är fint. Öppet och bra. Hashtags om demokrati, det är nu vi ska ta debatten och du ska kunna argumentera för din sak. Nu kör vi och tålamod är en dygd.

Jag har det inte längre däremot. 

Som John Lydon sa en gång: 

Turn the other cheek too often and you get a razor through it.

Kommentera (21)
Kopiera länk
Dela