Quetzala Blanco.
Quetzala Blanco. - Foto: Mikael Dahl

Guide: Här är grejerna du aldrig ska göra på första dejten

Nyheter24:s Quetzala Blanco guidar dig i dejtingdjungeln.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Däremot går detta bra på första dejten

Ligga
Känns det rätt att ligga på första dejten? Har ni bra G? Slår det gnistor? Kör!

Bli full
Man får visst bli full på en dejt. Men tillsammans. Då har ni något att ha ångest och skratta åt tillsammans sedan (ångest förbrödrar världen över). Men kom inte smällpackad till dejten. 

Ställa frågor
Att göra lite research innan dejten är ett måste. Fråga gemensamma vänner om ni har några så att du har ett hum om personen. Alltså jag menar här allmäna saker som favoritfärg, uppväxtort, intressen och typ yrke. Inte penisstorlek liksom. Heh. 

Att även "erkänna" att man frågat eller hört något gott om personen du är på dejt med är charmigt. Att säga att man har ställt in "Google Alert" på personens namn är däremot bara creepy. 

Grattis, du har äntligen bestämt dejt med din heta flört. Du är löjligt nervös och sjukanmäler dig från jobbet en vecka i förväg för att se helt perfekt ut och lånar tio självhjälpsböcker på bibblan för att boosta din självkänsla, eftersom ens flört alltid gillar självkänsla. 

Så återstår bara en enda sak. Vad ska ni hitta på? Och vad är absolut förbjudet? 

1. Strunta i bio
Att överhuvudtaget se en film på en dejt brukar generellt anses som en dålig idé. Ni kan inte prata under filmen och efter filmen är det upplagt för dålig stämning. För seriöst, hur mycket finns det att säga om "12 years a slave" eller "Secret life of Walter Mitty"?

– Otroligt stark film, man fattar att den vann så många Oscars.
– Mm.

Eller: 

– Riktigt kul, Ben Stiller är väl för galen!
– Aa precis. 

Se inte heller "en härlig komedi". Det kan man se med sin älskling när man redan har varit ihop i två år. Men innan du vet om ni har samma typ av humor – skippa komedierna. Det finns inget värre än att skratta på olika ställen i filmen?! Eller va fan, se inte nån film överhuvudtaget. 

2. Ät inte svår mat
Gå ut och äta på restaurang är jättetrevligt och en given dejtklassiker. Men håll er borta från mat som kräver att du har full fokus. Dela alltså inte på en tunnbrödsrulle (du har potatismos i hela huvudet), ät inte tacos (det kommer spillas överallt), ät ingenting som kan fastna i tänderna och inte heller något du är allergisk mot. Ät helst torr tråkig smaklös och dyr mat utan sås. Men ät mycket dessert. Man blir glad av socker och både män och kvinnor älskar glada människor.

3. Skippa promenaden
Detta har jag aldrig fattat. Varför ska man ta en promenad? Det är ju sånt man gör i sluttampen av ett förhållande, typ när det håller på att ta slut och man har googlat "how to break up with someone" och de tipsar om att ses på allmän plats. Det kommer blåsa, du kommer få skavsår, det är pollen, nån har glömt astmasprejen, du blir kissnödig, ni kommer bli nedsprungna av galna joggingfreaks, ni kommer råka träffa på någon ni absolut inte vill träffa. Och framförallt: Man är inte så snygg i dagsljus?

4. Extremsport – nej tack! 
Med extremsport menar jag allting som innebär att du måste ha skydd (annat skydd än kondom lol) eller sker över 40 centimeters markhöjd. Om din flört föreslår att ni ska gymma, klättra, köra MMA eller hopppa bungyjump så tacka nej. Man blir svettig, förmodligen livrädd och med största säkerhet slutar det med stukad fot eller att du spyr på bänkpressen. 

5. Prata inte om ex
Jag är dessvärre mästare på det här. Har pratat om ex på varenda dejt jag har gått på någonsin, och så har det ju inte heller gått särskilt bra. Jag tycker att ex-pratandet avdramatiserar hela dejtspänningen så det känns mer som man är polare. Inte bra. Män och kvinnor hatar ex, unisont, världen över. Prata istället om: framtiden (men kanske inte slänga ur sig "Hur många barn vill du ha?" när servitören kommer med Carpaccion), resor, politik, "heta nyheter", sommaren, jobb och familj. 

Lycka till! 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Försenad Madonna stämd – igen

GVFÖ-Kalle och partnern första samkönade paret att adoptera

Kalle Norwald är en av experterna i "Gift vid första ögonkastet". Nu berättar Kalle att han och hans partner var det första samkönade paret i Sverige att få sin ansökan om gemensam adoption godkänd utomlands.

Anne Hathaway: "Behövde hångla med tio killar"

Nu är hon en filmstjärna, men i början av sin karriär kände sig Anne Hathaway utsatt – bland annat fick hon genomgå ett "kemitest" och hångla med flera tänkbara motspelare. Jag tyckte att det var jätteäckligt, säger hon i en intervju.

Tommy Körbergs ord om sin fru Anne-Charlotte: "Klipp bort det här"

Tommy Körberg gästar Malou von Sivers intervjuprogram Malou möter på TV4. I programmet börjar Tommy berätta om sin fru Anne-Charlotte – men hejdar sig sedan...

Allt om Linda Hammar: Familj, livet i Köping och expartner

Linda Hammar är en svensk tv-profil och syster till Filip Hammar. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hammar.

Influencern död – blev 29 år gammal

Influencern Eva Evans har dött. Hon blev endast 29 på gammal. "Igår fick min familj beskedet att min vackra syster har dött", skriver hennes syster på Instagram.