Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Guide: Här är allt som kan gå fel på midsommar

- 20/06/2014, 15:31 -
Quetzala Blanco.

Quetzala Blanco.

Mikael Dahl

Nyheter24:s Quetzala Blanco listar 8 saker som kan gå fel på midsommar.

1. Ha fel kläder på sig

Det här är inget att skratta åt faktiskt. Jag har svultit mig själv i två dagar för att jag skulle komma i några klänningar i provrummen och sedan tvingat min kille att fråga runt bland sina kompisar vad deras tjejer ska ha på sig och jag är så nervös att jag håller på gå av på mitten. Så rädd för att komma utstyrslad som en julgran, sminkad för en karneval i Rio och så har alla gummistövlar och nån naturligt snygg och avslappad klänning???

2. Dra dåliga fräckisar som ingen skrattar åt (förmodligen kallas sexist)

Jag har ett skämt som bland annat innehåller en kraftigt byggd kvinna, en vagina, en borttappad klocka och en traktor. Ingen skrattar någonsin när jag berättar detta skämt. Det är någon form av Tourettes som gör att jag måste dra det så fort det är tyst mer än 30 sekunder på en fest. Vill ni aldrig mer se er flickvän/pojkvän/vänskapskrets/svärföräldrar igen så kan ni mejla mig så får ni skämtet. Annars är ett tips: Dra inte dåliga skämt. Säg inte rasistiska konstiga saker på fyllan. Prata inte om politik. Sjung inga snapsar med pervers underton. Sjung helst inga snapsar alls med fler än tre stavelser. "Hej å hå va gott de ska bli med en skål tjoho" kan funka (skrev den själv nu).

3. Råka tända eld på nåt

Om någon tänder en brasa: håll dig mil ifrån den. Ha ingen hårsprej i väskan och klä dig inte i polyester. Sånt brinner lätt. Eld = farligt och pinsamt.

4. Få mens i vit klänning

Mens är jättevanligt. Vita klänningar också (på midsommar). Så fruktansvärt om de två kolliderar med varandra. Carrie-moment. Personligen kommer jag att köra trippla tamponger och en svart fotsid klänning för att riktigt vara på den säkra sidan.

5. Strippa runt midsommarstången

Du tror plötsligt att du är statist i Sopranos och att ni filmar inne på Bada Bing. Det är du inte. Du firar midsommar och har förmodligen ärrat barnen med ett trauma för livet.

6. Bli för full

Man blir för det mesta lätt efterbliven på fyllan. Man gör slut med sin partner, man bråkar, man gråter, skriker, man somnar med huvvet i mattallriken, man raggar på barn eller nåns föräldrar, man hamnar också nästan alltid på bild samtidigt som man gör allt det här. Drick varannan vatten.

7. Allergisk reaktion av maten

Jättepinsamt för man blir plötsligt festens mittpunkt när alla ska ge en "ett glas vatten" mitt i en hostattack, eller så kaskadkräks man rätt ut eller nåt annat fruktansvärt som sker genom kroppsöppningar. Om du måste äta på midsommar: se till att du vet vad du äter. Testa absolut inget nytt.

8. Testa droger för första gången

På midsommar ska man inte prova något nytt. När din kompis erbjuder dig en Ecstasy, säg nej. När jointen går runt matbordet, fly fältet. Det kan sluta jätteilla.

Glad midsommar!