Fredag 16 Apr
Stockholm

"Jag fick mens – då tog han bort mig från Instagram"

Quetzala Blanco.
Quetzala Blanco. Foto: Privat

Varje söndag svarar Nyheter24:s Quetzala Blanco på dina frågor om sex och relationer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Har du en fråga?

Varför gillar hon inte mina Instagrambilder? Hur får jag min flört att förstå att jag är kär? Hur dumpar jag min KK? 

Ställ dina frågor om sex, kärlek och relationer till Nyheter24:s Quetzala Blanco. 

Mejla din fråga till quetzala@nyheter24.se

Hej Quetzala! 
Det är så att jag träffade en kille för ett år sedan. Då känns alltid som jag får fjärilar i magen när han skriver till mig. Vi båda är runt 28. Vi började flörta på nätet, sedan träffades vi på krogen när han var ute med sina kompisar. 

Efter några månader träffades vi på krogen igen och jag följde med honom hem. Men jag fick mens mitt i allting. Det var jättepinsamt. Efteråt bad jag om ursäkt och förklarade mig.

Men efteråt chattade han inte med mig lika mycket som innan. Jag förstår ju vad det var för fel. Men jag gillar honom så mycket så jag berättade för honom mina känslor men han sa att han mådde upp och ner sen ett år tillbaka, och inte ville ha någon relation. Det tog slut med hans tjej typ förra sommaren och hans pappa dog. 

Jag har försökt chatta med honom då och då men vi sågs inte på ett tag. Men i februari i år kom han hem till mig mitt i natten, vi hånglade men jag blödde igen mitt i allting. Jag kollade upp mig efteråt och doktorn sa att det bara var en tillfällig infektion som var ofarlig.

Men stämningen mellan oss blev konstig. Han tog bort mig på Instagram men vi är fortfarande vänner på Facebook. Jag blev jätteledsen. I juni börjar vi chatta igen, men det är mest jag skriver och ställer frågor vad han gör och så vidare. Han skriver aldrig först och ställer inga frågor.

Oftast var han snäll och rolig, men ibland svarade han inte alls. För några veckor sedan frågade jag honom om vi aldrig kommer ses, då sa han att det var konstigt sist vi sågs och att han inte ville ha något förhållande nu. Jag förstår ju han är inte intresserad av mig längre. 

Under tiden har jag försökt att gå ut och träffa andra människor och skaffar nya vänner, men det blir inte lyckat och roligt. Det är så svårt att knyta an till nya människor och ingen vill bli kompis med mig. Mitt självförtroende sänktes jättemycket. Jag känner mig jätteful och ibland orkar jag inte jobba. Jag vill bara gråta på natten. 

Jag kan inte släppa honom. Jag har inte träffat någon som jag verkligen känner att jag tycker om så himla mycket. Det kändes som att vi började bra men hade så mycket otur efteråt. 

Vad ska jag göra? Jag tror du kunde ge mig lite råd. Om jag vill kämpa har du några tips till mig.

Kram K. 

Svar: Hej!

Det här låter inte som någon höjdarkille. Att bli rädd för lite mensblod är det mest omanliga jag har hört, och inget av det här är ju ditt fel! 
Att han säger att stämningen mellan er blev konstig på grund av det är en enorm varningsklocka. Men ibland kan man ju inte hjälpa vem man blir kär i, tro mig – jag har också haft min beskärda del av douchebags. 

Mitt enda råd till dig är att du kan skriva till honom något i stil med "Jag förstår att du inte är intresserad längre, det är synd för jag tycker om dig. Hör av dig när du kommer på bättre tankar, du vet var jag finns" typ. 

Just nu verkar han bestämd kring det här att han inte vill ha en relation, så låt honom bara vara och backa lite. Ironiskt nog så är jag nästan övertygad om att han kommer komma tillbaka till dig om ett tag, och framförallt när du tar ett steg tillbaka och ger honom utrymme – men frågan är om du verkligen vill ha honom då?

Du måste du försöka gå vidare. Det behöver inte gå snabbt, låt det ta sin tid. Man får gråta hur mycket som helst och lyssna på sorgliga låtar och sakna och allting, det är ingen som kräver att det ska gå så himla fort. 

Att träffa andra människor och nya vänner går inte heller över en natt, man springer på en massa dårar innan man hittar de rätta, vare sig det gäller kompisar eller killar! Det kan ta flera år att hitta människor man tycker om och det är absolut inget konstigt! 

Ha inte så höga krav på att det alltid måste vara lyckat eller roligt, eller säga "klick" på en gång. Testa dig fram, skaffa typ Tinder och gå på några dejter, flörta runt lite på Facebook och Instagram och boosta ditt självförtroende lite. Ge både dig själv och andra en ärlig chans! 

Även fast ingen kan mäta sig med killen du är kär i så blir man väldigt stärkt av några rebounds, det är alltid den bästa medicinen! 

Försök att omge dig med människor eller familj som du mår bra av, och försök att planera in roliga saker i framtiden som gör dig glad. Typ en semesterresa eller något projekt eller vad som helst, sådant stärker en otroligt mycket och gör att tillvaron inte blir riktigt lika grå.


Kommentera
Kopiera länk
Dela