Nu inleds den sista dagen av rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard.
Nu inleds den sista dagen av rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard. - Foto: AP Photos/Steve Helber, Pool/TT

Sista dagen i Heard-Depp-rättegången – det här händer nu

Rättegångstvisten mellan Amber Heard och Johnny Depp har minst sagt blivit viral. Nu lider den globalt uppmärksammade förtalsrättegången mellan skådespelarna mot sitt slut.


Fakta: Detta har hänt

Johnny Depp och Amber Heard träffades 2009 på en filminspelning och gifte sig 2015. Två år senare skilde de sig.

Heard säger att problemen i relationen började 2012 och hon menar att Depp drack och tog droger och att han var våldsam och svartsjuk.

2018 skriver Amber Heard en debattartikel i tidningen Washington Post där hon beskrev sig själv som "en offentlig person som har upplevt våld i en nära relation".

Johnny Depp stämmer Amber Heard på 50 miljoner dollar för förtal.

Amber Heard kräver i sin tur 100 miljoner dollar för det "omfattande fysiska våld och de övergrepp" som hon påstår att Johnny Depp utsatt henne för.

Skådespelarna och ex-makarna Johnny Depp och Amber Heard har suttit i rätten med hela världen som publik i över en månad. Det före detta skådisparet har vittnat om allt från misshandel och avföring i sängen till avhuggna fingrar.

Foto: AP Photo/Steve Helber, Pool/TT

Rättegången inleddes när Johnny Depp, 58, stämde sin 23 år yngre ex-hustru på 50 miljoner dollar för påstått förtal, efter en krönika hon skrev i Washington Post där hon beskrev sig själv som "en offentlig person som har upplevt våld i en nära relation". Heard nämnde inte Depps namn i krönikan, men enligt hans advokater var hans karriär över i och med publiceringen.

Amber Heard kräver i sin tur 100 miljoner dollar för det "omfattande fysiska våld och de övergrepp" som Johnny Depp utsatt henne för. Nyheter24 har sammanfattat rättegången på fem minuter, läs mer här

Foto: AP Photo/Steve Helber, Pool/TT

Flera kändisar, som har haft tidigare relationer med eller arbetat med Depp och Heard, har vittnat. Bland annat modellen Kate Moss, Tesla-grundaren Elon Musk och skådespelaren Jason Momoa.

Så avslutas Heard-Depp-rättegången

Idag är den sista dagen i rättegångssalen i Virginia, USA. Men vilken dag målet avgörs på återstår ännu att se. Efter slutpläderingen ska juryn sammanträda, vilket kan ta allt från några timmar, till flera dagar. Alltså förblir det ännu oklart när domen kommer falla.

Foto: AP Photo/Steve Helber, Pool/TT

Under tiden väntar världen med spänning. Eftersom rättegången live-sänds har såväl kändisar som privatpersoner kunnat engagera sig. Således har det, parallellt med den verkliga förtalsrättegången,  bildats som en slags folkdomstol på sociala medier, där många tycker till. 

I den allmänna opinionen framträder ett tydligt parti för Johnny Depp. På TikTok florerar bland annat en video med namnet "justice for Johnny Depp" som för närvarande har över 23 miljoner visningar.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

3 timmar sedan

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

3 timmar sedan
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

3 timmar sedan
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

3 timmar sedan
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.

Så friade Nisse Hallberg till Emelie Uggla: "Kommer inte ihåg någonting"

idag 14:53
Nisse Hallberg är en svensk komiker och poddprofil. Men hur mycket vet du egentligen om stand up-stjärnan? Nyheter24 reder ut de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hallberg.

Anders Lundins okända sjukdom: "Jobbigt, skämmande, läskigt"

idag 14:40
Den folkkära tv-profilen Anders Lundin fångade svenska folkets hjärtan redan på 1980-talet. Nu berättar han om tiden med okända sjukdomen. Tiden kantades av behandling som var både jobbig och skrämmande.