Lördag 25 Jun
Stockholm

Sista dagen i Heard-Depp-rättegången – det här händer nu

Nu inleds den sista dagen av rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard.
Nu inleds den sista dagen av rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard. Foto: AP Photos/Steve Helber, Pool/TT

Rättegångstvisten mellan Amber Heard och Johnny Depp har minst sagt blivit viral. Nu lider den globalt uppmärksammade förtalsrättegången mellan skådespelarna mot sitt slut.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fakta: Detta har hänt

Johnny Depp och Amber Heard träffades 2009 på en filminspelning och gifte sig 2015. Två år senare skilde de sig.

Heard säger att problemen i relationen började 2012 och hon menar att Depp drack och tog droger och att han var våldsam och svartsjuk.

2018 skriver Amber Heard en debattartikel i tidningen Washington Post där hon beskrev sig själv som "en offentlig person som har upplevt våld i en nära relation".

Johnny Depp stämmer Amber Heard på 50 miljoner dollar för förtal.

Amber Heard kräver i sin tur 100 miljoner dollar för det "omfattande fysiska våld och de övergrepp" som hon påstår att Johnny Depp utsatt henne för.

Skådespelarna och ex-makarna Johnny Depp och Amber Heard har suttit i rätten med hela världen som publik i över en månad. Det före detta skådisparet har vittnat om allt från misshandel och avföring i sängen till avhuggna fingrar.

Foto: AP Photo/Steve Helber, Pool/TT

Rättegången inleddes när Johnny Depp, 58, stämde sin 23 år yngre ex-hustru på 50 miljoner dollar för påstått förtal, efter en krönika hon skrev i Washington Post där hon beskrev sig själv som "en offentlig person som har upplevt våld i en nära relation". Heard nämnde inte Depps namn i krönikan, men enligt hans advokater var hans karriär över i och med publiceringen.

Amber Heard kräver i sin tur 100 miljoner dollar för det "omfattande fysiska våld och de övergrepp" som Johnny Depp utsatt henne för. Nyheter24 har sammanfattat rättegången på fem minuter, läs mer här

Foto: AP Photo/Steve Helber, Pool/TT

Flera kändisar, som har haft tidigare relationer med eller arbetat med Depp och Heard, har vittnat. Bland annat modellen Kate Moss, Tesla-grundaren Elon Musk och skådespelaren Jason Momoa.

Så avslutas Heard-Depp-rättegången

Idag är den sista dagen i rättegångssalen i Virginia, USA. Men vilken dag målet avgörs på återstår ännu att se. Efter slutpläderingen ska juryn sammanträda, vilket kan ta allt från några timmar, till flera dagar. Alltså förblir det ännu oklart när domen kommer falla.

Foto: AP Photo/Steve Helber, Pool/TT

Under tiden väntar världen med spänning. Eftersom rättegången live-sänds har såväl kändisar som privatpersoner kunnat engagera sig. Således har det, parallellt med den verkliga förtalsrättegången,  bildats som en slags folkdomstol på sociala medier, där många tycker till. 

I den allmänna opinionen framträder ett tydligt parti för Johnny Depp. På TikTok florerar bland annat en video med namnet "justice for Johnny Depp" som för närvarande har över 23 miljoner visningar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.