Takeoff blev 28 år. Arkivbild.
Takeoff blev 28 år. Arkivbild. - Foto: TT

Skivbolaget: Kulan inte menad för rapstjärnan

Det var en förlupen kula som dödade rapstjärnan Takeoff från gruppen Migos. Det säger hans skivbolag i ett uttalande.Samtidigt strömmar kondoleanserna in från stjärnor och kollegor i musikbranschen.


Det var under natten i tisdags lokal tid som Takeoff, eller Kirshnik Khari Ball som han egentligen heter, sköts till döds inne på en bowlinghall i Houston, Texas. Han blev 28 år.

Skjutningen ska ha inträffat under ett bråk i samband med ett tärningsspel på en privat fest i bowlinghallen där Takeoff och hans morbror och bandkollega Quavo deltog.

Enligt skivbolaget Quality Control var det dödande skottet inte menat för Takeoff.

"Meningslöst våld och en förlupen kula har krävt ännu ett liv och vi är förkrossade", säger man i ett uttalande enligt BBC.

"Lugn och kärleksfull"

Houstons polischef Troy Finner säger att det är för tidigt att spekulera i om rapparen var måltavla för skottlossningen, men han tillägger att Takeoff av allt att döma var en icke-våldsam person.

— Vi har ingen anledning att tro att han var inblandad i något brottsligt vid tillfället, folk beskriver honom som väldigt lugn, kärleksfull och en stor underhållare, säger Finner enligt BBC.

Hyllas av Drake

Samtidigt reagerar vänner, branschkollegor och kändisar med bestörtning på dödsbeskedet. Däribland megastjärnan och tidigare samarbetspartnern Drake.

"Jag har de bästa minnena från när vi såg världen ihop och lyste upp varje stad som vi rörde vid. Det är vad jag ska fokusera på nu. Vila i frid, rymdman Take", skriver Drake på Instagram i anslutning till en bild på dem båda på scen tillsammans.

Även Chance the Rapper tar till sociala medier för att uttrycka sin sorg.

"Take var en unik sorts vän som alltid bekräftade dig, alltid såg till att du hade det bra och alltid sade åt dig att välja Gud i första hand", skriver han på Twitter.

Hiphoppionjären Chuck D säger i en kommentar till TMZ att han är förkrossad av det inträffade och han beklagar att det amerikanska vapenvåldet krävt ännu en ung människas liv.

— Det här är inte normalt beteende, men genom kulturen har det blivit normaliserat, säger han.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

2 timmar sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.