Jill Johnson har bjudit in nya artister till sin veranda i Nashville. Arkivbild.
Jill Johnson har bjudit in nya artister till sin veranda i Nashville. Arkivbild. - Foto: TT

"Jills veranda" 2023 – artisterna som är gäster i nya säsongen

Jill Johnson fortsätter att bjuda med svenska artister till countryns mecka Nashville i USA. I den femte säsongen av "Jills veranda" gästas hon bland annat av en folkmusiker, en rappare och en svensk countryartist.


Många tittare har längtat efter en ny säsong av Jills veranda och nu är det hyllade programmet äntligen tillbaka.

Jills veranda 2023 – artisterna som är med

Lisa Ekdahl, Sara Parkman, Cleo, Ola Salo, Frida Hyvönen och David Ritschard är artisterna som tar plats på verandan för att spela musik, utforska countrymusikens historia och göra nedslag i samhällsdebatten.

— Jag är så glad över bredden i år i de sex programmen, säger Jill Johnson till P4 Extra.

Första säsongen av "Jills veranda" sändes 2014 och belönades då med flera Kristallen-priser, bland annat i kategorin Årets program.

Allt om Lisa Ekdahl: Barnen, pappans sjukdom och längden

Jill Johnson pudlade inför nya säsongen: "Generad"

Inför årets säsong tvingades Jill Johnson "göra en pudel" och ta tillbaka ett tidigare uttalande om att country inte kan sjungas på något annat språk än engelska.

— Lite generad känner jag mig nu när jag har träffat David Ritschard som jag tycker är helt briljant. Han har omvänt mig med sitt okonstlade och hämningslösa sätt att framföra sin musik, säger hon till P4 Extra.

Jills veranda 2023 – datum för nya säsongens premiär

Den femte säsongen har premiär i SVT och SVT Play den 8 mars. 

TT
/
/
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Produktionsstödet sågas – "lönlöst att söka"

Christian Bauer bytte karriär – det jobbar han med i dag: "Blev anställd som 56-åring"

Christian Bauer är sedan 2023 gift med Pernilla Wahlgren och syns flitigt i "Wahlgrens värld". Men vad vet du egentligen om artisten och tv-profilens andra hälft? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som googlas om Christian.

Tittarna rasar på hetsätningen i Robinson 2024 – det här hände

Det var under tisdagens avsnitt av Robinson som det var scener innehållande rent och skärt frosseri. Och tittarna, de hade väldigt starka åsikter angående specifikt en person.

Polisen inför ESC: "Säkerheten är väldigt stor"

1 timme sedan
Trafikavspärrningar, larmbågar och en stor mängd poliser möter 100 000 besökare – och eventuellt högljudda demonstranter – som väntas i Malmö framöver. Men området runt Malmö Arena kommer att vara tryggt, lovar polisen.

Nytt bakslag för Eurovisionveckan i Malmö

3 timmar sedan
Det är inte bara artister som hoppar av Eurovisionveckan i Malmö. Nu står det klart att Moriska paviljongen, som skulle hysa Euro Fan Café för tillresta Eurovision-fans, också drar sig ur.

Veckans film och serier – Gosling som stuntman

idag 06:22
Ryan Gosling är avdankad stuntman i "The fall guy" och i "A man in full" spelar Jeff Daniels en företagsledare på fallrepet. Här är veckans filmer och serier.