Balenciagas kreativa chef Demna ber om ursäkt för ett konstnärligt feltramp i en annonskampanj. Arkivbild.
Balenciagas kreativa chef Demna ber om ursäkt för ett konstnärligt feltramp i en annonskampanj. Arkivbild. - Foto: TT

Balenciagas chefsdesigner ber om ursäkt

Balenciagas kreativa chef Demna ber nu om ursäkt för lyxmärkets kontroversiella kampanj där små barn håller nallar klädda i BDSM-attiraljer.


"Jag vill personligen be om ursäkt för ett felaktigt konstnärligt val av koncept för presentkampanjen med barnen och jag tar mitt ansvar", skriver designern i ett inlägg på Instagram.

Bilderna har orsakat stor upprördhet och fått flera kändisar att posta bilder på sociala medier där de slänger sina Balenciagaplagg i papperskorgen eller sätter eld på dem.

Demna – som nyligen slopade sitt efternamn Gvasalia – skriver vidare att "det var olämpligt att låta barn marknadsföra föremål som inte hade något med dem att göra". Han tillägger att även om han ibland vill "väcka en tanke" i sina kampanjer så skulle han aldrig avsiktligt göra det med ett så avskyvärt ämne som övergrepp mot barn.

Redan i måndags gick Balenciaga ut med ett uttalande där företaget bad om ursäkt för kampanjen, men det här är första gången som Demna – som tog över efter Alexander Wang som kreativ chef för Balenciaga 2015 – uttalar sig i frågan.

Kim Kardashian, varumärkets kanske främsta kändismusa, sade tidigare i veckan att hon "omvärderar" sin relation med Balenciaga efter annonserna. Realitystjärnan ska också ha hoppat av en planerad annonskampanj med företaget 2023 efter varumärkets senaste skandal.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Gyllenhaal lovar bättring – kommer till Sverige

Indieartister växer på Spotify

1 timme sedan
Ungefär hälften av alla pengar som Spotify betalade ut i ersättning under fjolåret genererades av oberoende artister, så kallade independentartister, meddelar musiktjänsten i ett pressmeddelande.

Elinor Torp får Stig Dagerman-pris

igår 19:08
Journalisten och författaren Elinor Torp tilldelas årets Stig Dagerman-pris för att hon "riktar ett obevekligt ljus in i det svenska välfärdssamhällets skuggsida", skriver Älvkarleby kommun i ett pressmeddelande.

Nytt Banksy-verk intill beskuret träd

igår 17:36
En ny väggmålning av den anonyme konstnären Banksy väcker uppmärksamhet i Finsbury Park i London.

Det vill Lotta Lundgren ha på sig när hon begravs: "Bryts ner"

igår 17:04
Att tänka på vad man ska ha på sig när man begravs kanske känns avlägset, men poddaren och tv-profilen Lotta Lundgren vet precis vilka kläder hon ska ha.

Persson Giolito lämnar Netflixproduktion

igår 16:38
Författaren Malin Persson Giolito väljer att ta bort sitt namn från Netflix spänningsserie "I dina händer" – som baseras på hennes bästsäljande bok med samma titel, skriver Dagens Nyheter.