Harry Styles belönas för att han offentligt proklamerat att han inte äter kött. Arkivbild.
Harry Styles belönas för att han offentligt proklamerat att han inte äter kött. Arkivbild. - Foto: TT

Kändisar får pris för sin djuraktivism

Harry Styles, Daisy Ridley och Nicola Peltz Beckham får pris av djurrättsorganisationen Peta för att på olika sätt offentligt ha tagit ställning för djurs rättigheter under året.


Den nyligen Grammybelönade artisten Harry Styles får pris för "bästa virala ögonblick för djur" efter att han påpekat att han inte äter kött när en chicken nugget kastades upp på scenen under en konsert på Madison Square Garden i New York, skriver Hollywood Reporter.

Star Wars-skådespelaren Daisy Ridley belönas för att hon i ett brev uppmanat University of Massachusetts Amherst att sluta utföra experiment på silkesapor. Enligt djurrättsorganisationen fick Ridley kännedom att universitetet dödade apor som uppkallats efter Star wars-karaktärer, inklusive Ridleys rollkaraktär Rey.

Nicola Peltz Beckham, gift med fotbollslegendaren David Beckhams son Brooklyn, får pris för att hon på sociala medier delat med sig om att paret adopterat en hund. Hon uppmanar också dem av sina 2,7 miljoner följare som har möjlighet att adoptera eller ta en fosterhund.

Andra nominerade i år var Kourtney Kardashian och Travis Barker, Bella Hadid, Hailey Bieber, Jimmy Fallon, prins Harry, Meghan Markle och Drew Barrymore.

TT
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

2 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

2 timmar sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

3 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

3 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

3 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.