I somras fick R Kelly sitt fängelsestraff fastställt till 30 år av en federal domstol i New York. Teckning från rättsförhandlingen.
I somras fick R Kelly sitt fängelsestraff fastställt till 30 år av en federal domstol i New York. Teckning från rättsförhandlingen. - Foto: TT

Bootleg med fängslade R Kelly på Spotify

Ett helt nytt album med musik av den fängslade r'n'b-sångaren R Kelly dök upp Spotify och Apple Music under fredagen – för att bara några timmar senare dras tillbaka. Skivan, med titeln "I admit it", uppmärksammades av TMZ och Hollywood Reporter. En representant för Sony Music, som äger rättigheterna till Kellys musik, uppger att albumet släpptes inofficiellt, vilket Variety tolkar som att den var en bootleg, alltså en piratutgåva.


Albumet "I admit it" hade 13 spår, inklusive den 19 minuter långa titellåten som R Kelly släppte på Soundcloud 2018, ett år före dokumentärserien "Surviving R Kelly" där flera kvinnor trädda fram och berättade om hur R Kelly utnyttjat dem medan de fortfarande var minderåriga.

2021 dömdes R Kelly för att ha utnyttjat sitt kändisskap under ett kvarts sekel för att locka till sig kvinnor och minderåriga flickor som han sedan förgripit sig på. Straffet fastställdes i somras till 30 års fängelse.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Harry Styles stalker får fängelse

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".