Skådespelaren och komikern Pia Johansson är först ut i årets upplaga av 'Stjärnorna på slottet'.
Skådespelaren och komikern Pia Johansson är först ut i årets upplaga av 'Stjärnorna på slottet'. - Foto: TT

Pia Johansson redo för "Stjärnorna på slottet"

Skådespelerskan Pia Johansson är först ut bland stjärnorna i årets "Stjärnorna på slottet". Däremot är det inte första gången hon har fått frågan om att vara med i programmet.Men då kände jag att jag var alldeles för ung och inte hade något att berätta, säger hon.


Fakta: Pia Johansson

Yrke: Skådespelare och komiker.

Ålder: 62.

Bakgrund i urval: Var tidigare anställd vid dåvarande Stockholms Stadsteater, innan hon började frilansa. Har medverkat i en lång rad teaterpjäser, filmer och tv-serier, som "Den tatuerade änkan", "Skärgårdsdoktorn", "Sista dansen", "Ivar Kreuger", Göta Kanal", "Parlamentet" och "Fröken Frimans krig".

Pia Johansson är först ut i årets upplaga av "Stjärnorna på slottet" i SVT. Den 30 december sänds hennes program – och det är det enda hon har sett i förväg. Därför ser hon mycket fram emot att se sina slottskollegors program.

— Det ska bli jättekul att se de andras! Visserligen var jag ju där, men varje person fick ju typ åtta timmar vardera på sina dagar, så det ska bli roligt att se vad som är kvar, säger hon och fortsätter:

— Men allra roligaste ska det bli att se vad som slår an hos tittarna.

Mycket gemensamt

Denna säsong får Pia Johansson sällskap på slottet Bäckaskog i Skåne av konstnären och tv-profilen Carolina Gynning, artisten Jon Henrik Fjällgren, skådespelaren Anja Lundkvist och konstnären Lars Lerin. Att det var just den sammansättningen av människor gjorde att det blev lätt att berätta öppenhjärtigt om sitt liv, menar hon:

— Vi kände nog allihopa från första början att vi skulle öppna upp oss. Vi hade så många beröringspunkter, som till exempel gemensamma erfarenheter kring alkohol och mobbning. Det gjorde att vi kunde bjuda på mer än vi kanske hade tänkt från början.

Tiden mogen

Pia Johansson har fått frågan om att vara en av stjärnorna på slottet tidigare, men tackat nej. Nu var dock tiden mogen.

— Då kände att jag var alldeles för ung och inte hade någonting att berätta. Men nu kände jag att det var dags att vara på ett slott en vecka, umgås och äta Tareq Taylors goda mat, säger hon och skrattar.

TT
/
/
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!