Som Ikeas 'Artist in residence' kommer fotografen Annie Leibovitz under 2023 fotografera människor i deras hem i sju olika länder.
Som Ikeas 'Artist in residence' kommer fotografen Annie Leibovitz under 2023 fotografera människor i deras hem i sju olika länder. - Foto: TT

Ikea samarbetar med Annie Leibovitz

Den kända amerikanska fotografen Annie Leibovitz ska för Ikeas räkning fotografera människor i deras hem i sju olika länder – däribland Sverige.


Målet är en serie med 25 porträtt som belyser nyanserna av "livet hemma", inspirerade av Ikeas årliga Life at home-rapport. Undersökningen, som omfattar över 37 000 personer i 37 länder, avslöjar bland annat att nära hälften av de tillfrågade (48 procent) inte känner att livet hemma återspeglas i media.

Leibovitz är känd för sin förmåga att fånga sitt motivs inre liv som hon interagerar med i intima utrymmen eller stunder, vilket enligt Ikea gör henne idealisk för uppdraget.

"Hemmet har alltid varit viktigt i mitt arbete. Jag har fotograferat människor i deras hem sedan jag började arbeta. Det är ett sätt att förstå vem en person är", säger Annie Leibovitz i ett pressmeddelande från möbeljätten.

Under uppdraget som Ikeas "Artist in residence" kommer Leibovitz att resa till Japan, USA, Tyskland, Italien, Indien, England och Sverige för att porträttera hur människor lever i dag.

TT
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!