Stockholm

Skådespelaren Thomas Hellberg är död

Thomas Hellberg blev 81 år gammal. Arkivbild.
Thomas Hellberg blev 81 år gammal. Arkivbild. Foto: TT

Skådespelaren Thomas Hellberg är död, bekräftar familjen för Aftonbladet.Jag tycker att han var alla tiders, säger Siw Malmkvist som tidigare jobbat med Hellberg.


Thomas Hellberg blev 81 år gammal och har bland annat synts i tv-serien "Rederiet", där han spelade rollen som kapten Georg Lager. Han har även regisserat serien.

Hellberg medverkade också i "Mannen på taket" från 1976, där han spelade Gunvald Larsson. Han var även med i "Mannen från Mallorca", och gjorde rösten till Alien i barnprogrammet "Tillbaka till Vintergatan".

Han har även uppträtt både vid Stockholms stadsteater och på privatteatrar i Stockholm. Vid stadsteatern spelade han bland annat titelrollen i Goethes ”Faust” 1974, och på Maxim i medverkade han i "Skål" och "Skvaller".

Det var 1985 som Hellberg och sångaren och skådespelaren Siw Malmkvist spelade tillsammans i musikalen "Skål". Malmkvist har endast goda minnen av Hellberg.

— Jag tycker han var alla tiders, säger hon.

Musikalen var en tidskavalkad och enligt Malmkvist spelade Hellberg bland annat konferencier.

— Han var urbra, jättebra. En strålande aktör, säger Malmkvist.

Med filmen "Råttornas vinter", som kom ut 1988, debuterade Hellberg som filmregissör.

På senare år gav han sig in i det lokala partiet Roslagens oberoende parti i Norrtälje.

— Jag har alltid älskat Roslagen och med ålderns rätt har jag åkt ut och in på Norrtälje sjukhus när jag varit hemma. Där har jag sett hur sjuksköterskorna, som jobbar där, blir behandlade, sade han till Aftonbladet i fjol.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.