Stockholm

Sugen på lite nya serier och filmer? Här är veckans hetaste

Dungeons & dragons
Michelle Rodriguez och Chris Pine i "Dungeons & dragons: honor among thieves". Foto: Pressbild

Det är Alexander Skarsgårds vecka – både på film och i tv.Den svenske stjärnans skräckfilm "Infinity pool" har biopremiär. Han spelar också en stor roll i "Succession", som den svenske startup-miljardären Lukas Matsson, när storserien är tillbaka för en sista säsong.Här är veckans filmer och serier.


FILMER (premiär: 24/3):

Mia Goth och Alexander Skarsgård i "Infinity pool". Pressbild.

" Infinity pool ".

Alexander Skarsgård spelar huvudrollen i regissören Brandon Cronenbergs mycket speciella science fiction-skräckis fylld med sexorgier, hallucinationer och ... kloner. Ett par åker på semester till en till synes fridfull semesteranläggning, men när olyckan är framme och mannen (Skarsgård) kör ihjäl en annan man med sin bil upptäcker han att straffet för dådet är väldigt högt.

"Infinity pool" har blivit en festivalfavorit och inte minst birollsinnehavaren Mia Goth har hyllats för sin insats i filmen.

Michelle Rodriguez och Chris Pine i "Dungeons & dragons: honor among thieves". Pressbild.

" Dungeons & Dragons: Honor among thieves " (premiär 29/3).

Alla nördars favoritrollspel kommer till vita duken och allt som spelarna tidigare har fått fantisera ihop med hjälp av tärningskast finns nu på vita duken. Chris Pine och Michelle Rodriguez spelar huvudrollerna i det episka äventyret som även innehåller en hel del humor.

Vicky Krieps gestaltar prinsessan Sisi. pressbild.

" Korsett ".

Vicky Krieps har hyllats för sin gestaltning av kejsarinnan Elisabet av Österrike, "Sisi", en av de mest mytomspunna kungligheter som funnits. Här skildras 1800-talsikonens medelålderskris och det är inte bara korsetten som känns klaustrofobisk i hennes liv.

Övriga premiärer:

"Eo".

Den polske regissören Jerzy Skolimowski fick jurypriset i Cannes för dramat om en åsna som ger sig av på en roadtrip och får uppleva Europa.

"Saint Omer".

Franskt rättegångsdrama baserad på en verklig händelse om en mamma som dränkte sitt eget barn.

TV/STRÖMNING:

Brian Cox spelar mediepatriarken Logan Roy för fjärde och sista säsongen av "Succession". Pressbild.

" Succession " (27/3, HBO Max).

Det är dags för avgörandet när fjärde och sista säsongen av dramat kring familjen Roy drar i gång. Det ständiga käbblet och bråken inom mediefamiljen (tänk Rupert Murdoch och hans barn) ställdes på sin spets i slutet av den tredje säsongen när den svenske startup-miljardären Lukas Matsson (spelad av Alexander Skarsgård) dök upp och ville ta över företaget.

Matssons intresse kvarstår och Skarsgård får en större roll i den här omgången som bland annat har spelats in i Norge.

Instagramstjärnan Celeste Barber får en egen tv-serie på Netflix. Pressbild.

" Wellmania " (29/3, Netflix).

Celeste Barber har blivit en världsstjärna genom sina parodier på trådsmala fotomodellers bisarra inlägg i sociala medier. Nu får den australiska komikern med nästan tio miljoner Instagramföljare en egen komediserie. Hon spelar matskribenten Liv som måste flytta hem till Sydney för att ta bättre hand om sitt fysiska och psykiska välbefinnande.

Övriga premiärer:

"24/7" (22/3, SVT Play).

Ny tonårsserie som skildrar det faktum att de nätverkskriminella rekryterar allt yngre gängmedlemmar och vad det gör med deras familjer.

"Up here" (24/3, Disney+).

En musikalisk romkomserie som utspelas i New York 1999 i skuggan av rädslan för millennieskiftet. Thomas Kail, en av skaparna bakom "Hamilton", ligger bakom även den här musikalen.

"Yellowjackets" (25/3, SkyShowtime).

Andra säsongen av den kultförklarade thrillerserien som utspelas på två plan. Dels i nutid, dels för nästan 30 år sedan då ett fotbollslag kraschar i skogen och spelarna måste klara sig själva.

"The big door prize" (29/3, AppleTV+).

Tillvaron kastas över ändå i byn när det plötsligt finns en maskin i lanthandeln som kan förutspå varje persons framtidspotential. Chris O'Dowd spelar huvudrollen i serien som är baserad på en bästsäljande bok.

"Unstable" (30/3, Netflix).

Komediserie med Rob Lowe som excentrisk startup-entreprenör som behöver hjälp av sin jordnära son för att klara tillvaron.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.