Laurie Halse Andersons böcker kommer ges ut av förlaget Natur & Kultur. Pressbild.
Laurie Halse Andersons böcker kommer ges ut av förlaget Natur & Kultur. Pressbild. - Foto: Randy Fontanilla

Natur & Kultur ger ut Alma-pristagaren

Publicerades: 1 Apr, 14:34

Bara två av Laurie Halse Andersons böcker finns översatta till svenska, men nu kommer förlaget Natur & Kultur att återutge hennes debutroman och fler böcker av Alma-pristagaren.


I maj kommer debutromanen "Säg något", som gavs ut av Rabén & Sjögren vid millennieskiftet, i nyutgåva. Därefter kommer en svensk översättning av "Wintergirls", som behandlar ämnet ätstörningar.

Det lilla förlaget Lavender Lit var senast att ge ut en bok av Laurie Halse Anderson på svenska, "Skärvor av minnen", 2015, men nu blir det alltså Natur & Kultur som tar över stafettpinnen.

Den 7 mars tillkännagavs det att Laurie Halse Anderson tilldelats Alma-priset till Astrid Lindgrens minne. Den amerikanska författaren kommer till Sverige för prisutdelningen på Konserthuset i Stockholm den 2 maj.

Halse Anderson skriver ofta om mörka ämnen som sexuella övergrepp, missbruk och trauman och hennes böcker har hamnat på listan över "bannlysta böcker" i vissa amerikanska stater, vilket innebär att de förbjuds i skolor och inte köps in till bibliotek.

TT
/
/
/
Senaste nytt

Efter knivdåd - skjuter fram utomhusbio

Tove Janssons okända konstverk visas i Paris

idag 13:54
Målningar, teckningar och illustrationer av Mumintrollets skapare Tove Jansson, som tidigare inte setts av allmänheten, ställs ut i Paris i höst, skriver The Guardian.

Robyn och Charli XCX gör musik tillsammans

idag 12:56
Svenska Robyn och brittiska Charli XCX jobbar på gemensam ny musik, enligt ett inlägg på Charli XCX Twitter.

Sex brännskadade under "Gladiator"-inspelning

idag 10:56
Sex personer i produktionen har skadats i en olycka under inspelningen av storfilmen "Gladiator 2" i Marocko, skriver Deadline.

Skådespelaren Paul Geoffrey död

idag 10:12
Den brittiske skådespelaren Paul Geoffrey, bland annat känd för sin roll som riddaren Percival i kung Arthur-dramat "Excalibur" från 1981, är död. Han avled i sviterna av cancer den 3 juni i Santa Fe i USA, skriver Deadline.

Nya Indiana Jones-filmen väntas gå mot flopp

idag 08:20
"Indiana Jones and the dial of destiny" går mot en publikmässig flopp. I alla fall om man få tro analytikerna, skriver Deadline.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.