Laurie Halse Andersons böcker kommer ges ut av förlaget Natur & Kultur. Pressbild.
Laurie Halse Andersons böcker kommer ges ut av förlaget Natur & Kultur. Pressbild. - Foto: Randy Fontanilla

Natur & Kultur ger ut Alma-pristagaren

Bara två av Laurie Halse Andersons böcker finns översatta till svenska, men nu kommer förlaget Natur & Kultur att återutge hennes debutroman och fler böcker av Alma-pristagaren.


I maj kommer debutromanen "Säg något", som gavs ut av Rabén & Sjögren vid millennieskiftet, i nyutgåva. Därefter kommer en svensk översättning av "Wintergirls", som behandlar ämnet ätstörningar.

Det lilla förlaget Lavender Lit var senast att ge ut en bok av Laurie Halse Anderson på svenska, "Skärvor av minnen", 2015, men nu blir det alltså Natur & Kultur som tar över stafettpinnen.

Den 7 mars tillkännagavs det att Laurie Halse Anderson tilldelats Alma-priset till Astrid Lindgrens minne. Den amerikanska författaren kommer till Sverige för prisutdelningen på Konserthuset i Stockholm den 2 maj.

Halse Anderson skriver ofta om mörka ämnen som sexuella övergrepp, missbruk och trauman och hennes böcker har hamnat på listan över "bannlysta böcker" i vissa amerikanska stater, vilket innebär att de förbjuds i skolor och inte köps in till bibliotek.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!