Hovrätten går på tingsrättens linje och fastställer villkorlig dom och dagsböter för en känd svensk artist. Arkivbild.
Hovrätten går på tingsrättens linje och fastställer villkorlig dom och dagsböter för en känd svensk artist. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Musikproducent döms i hovrätten för misshandel på artist

Hovrätten går på tingsrättens linje och dömer en framgångsrik svensk musikproducent för misshandel av sin dåvarande flickvän, en känd artist.


Producenten dömdes i tingsrätten 2021 till villkorlig dom för misshandel och skadegörelse till villkorlig dom och 60 dagsböter à 410 kronor. Hovrätten sänker dagsbotsbeloppet till 310 kronor kronor, men fastställer i övrigt den lägre rättens dom, skriver Aftonbladet.

Händelsen inträffade i augusti 2017 då producenten och artisten fortfarande var ett par. Kvinnan har i förhör sagt att hon till en början inte vågade anmäla sin dåvarande pojkvän.

Producenten, som är i 30-årsåldern, ligger bakom flera låtar som legat högt på de svenska topplistorna och har fått flera utmärkelser. Han har jobbat med flera kända svenska artister samt medverkat som låtskrivare i Melodifestivalen.

TT
/
/
/
/
Senaste nytt

"Bonde söker frus" nya drag: fiskare

Ny festival satsar på schlager

I maj är det premiär för en ny festival på Stockholms stadion. Under endagsevenemanget Drömmen avlöser schlagerstjärnor som Carola, Charlotte Perrelli och Army of Lovers varandra.

McCartneys gitarrist död

1 timme sedan
Musikern Denny Laine är död. Den brittiske multiinstrumentalisten slog igenom i bandet The Moody Blues på 1960-talet, ett band som fick en hit med låten "Go now".

Hooja och Stenström till "Musikhjälpen"

1 timme sedan
Hooja blir första gäst när "Musikhjälpen" drar i gång på SVT och i Sveriges Radio nästa vecka. Skogsdisco-duons liveframträdande följs under programmets premiärkväll av Cornelia Jakobs, enligt ett pressmeddelande från SR.

Veckans film och serier – Chalamet som Wonka

2 timmar sedan
Hugh Grant som en Oompa Loompa, Bradley Cooper i lösnäsa och historien om hur prins Williams träffade Kate. Det är några av höjdpunkterna på tv och bio. Här är veckans filmer och serier.

Danyel Couet vinner Kockarnas kamp efter rysare – detaljen avgjorde

igår 21:00
Det var under tisdagskvällen som Kockarnas kamp revanschen avgjordes i TV4 och vinnande ur slutstriden gick Danyel Couet. "Det känns helt fantastiskt", sa han efter att hans namn ropats upp av Pär Lernström.