Under en konsert i Berlin satte Roger Waters på sig en lång skinnrock, liknande dem som SS-officerare bar under andra världskriget, med röd armbindel med korsade hammare på. Arkivbild.
Under en konsert i Berlin satte Roger Waters på sig en lång skinnrock, liknande dem som SS-officerare bar under andra världskriget, med röd armbindel med korsade hammare på. Arkivbild. - Foto: Rob Grabowski/AP

Roger Waters avfärdar kritik som politisk

Den tidigare Pink Floyd-sångaren Roger Waters avfärdar den kritikstorm som utbrutit sedan han uppträtt iklädd en nazistliknande uniform och avfyrat låtsasvapen under en konsert i Berlin.


I ett uttalande på Twitter beskriver Waters kritiken mot honom som politiskt motiverad:

"Min senaste föreställning i Berlin har dragit till sig attacker från dem som mot bättre vetande vill smutskasta och tysta mig eftersom de är emot mina politiska åsikter och mina moraliska principer" skriver Waters.

Tysk polis har inlett en utredning mot Waters för hets mot folkgrupp. Själv menar Waters att hans framträdande var inspirerat av en scen från Pink Floyds film "The wall" och att det i själva verket var en kritik mot fascism och nazism.

Waters har länge varit politiskt engagerad, och på senare år har han riktat en stor del av sitt engagemang mot Nato och amerikansk utrikespolitik. Sedan Rysslands krig mot Ukraina har han hävdat att det är USA som har provocerat fram konflikten och att Putin inte hade något annat val än att invadera sitt grannland. Waters är också en pro-palestinsk aktivist och har anklagats för att vara antisemit, något han förnekar.

TT
/
/
/
USA
Senaste nytt

Nya samtal kring skådespelarstrejk

2 timmar sedan

Så här mycket har svenskarnas mediekonsumtion ökat: "Alla åldersgrupper"

igår 18:56
Svenskar konsumerar medier i genomsnitt sju timmar om dagen – under 2022 ökade dagskonsumtionen med två minuter, enligt en ny rapport från Myndigheten för press, radio och tv. Det är bland unga som ökningen märks mest.

Tom Hanks om fejkad AI-reklam: "VARNING!!!"

igår 16:34
I en video som cirkulerar på nätet syns Tom Hanks marknadsföra en plan för friskare tänder.

Operan skjuter upp premiär efter dödsolyckan

igår 16:02
Arbetsmiljöverket har utfärdat ett arbetsstopp på Kungliga Operan i Stockholm efter dödsolyckan för snart två veckor sedan, rapporterar Kulturnytt i Sveriges Radio.

TV4-tittarna rasar efter Mi Ridells kommentarer till Nicci Hernestig

igår 15:44
I senaste avsnittet av Förrädarna fick vi se Mi Ridell slänga iväg en känga till Nicci Hernestig. Nu rasar TV4-tittarna över Mi Ridells agerande: "URSÄKTA?!"

Tvingades avbryta i Robinson 2023: "Det finns ingenting kvar i henne"

igår 15:32
Det blir kaosartat i säsongens första avsnitt av Robinson 2023 för deltagaren Deisi Da Silva Rudén. – När Deisi tas åt sidan och läkaren kommer så blir man ju skitorolig. Man tänker ju det värsta, säger en av hennes lagkamrater.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.