De strejkande medlemmarna i Writers Guild of America, WGA, går inte med på att göra annat produktionsarbete. Arkivbild.
De strejkande medlemmarna i Writers Guild of America, WGA, går inte med på att göra annat produktionsarbete. Arkivbild. - Foto: Damian Dovarganes/AP/TT

Strejkande manusförfattare uppmanas göra annat

Manusförfattarnas strejk i Hollywood leder till diskussioner om vad som är att betrakta som "skrivande", rapporterar Variety.


Produktionsbolagen har skickat ut varningsbrev där de framframhåller att manusförfattarna, även under strejken, måste bidra med annat produktionsarbete. Men fackföreningen Writers Guild of America är av en annan åsikt och framhåller att även uppgifter som att ändra tekniska eller sceniska instruktioner, är att betrakta som "skrivande".

Manusförfattaren Katori Hall instämmer: "Liksom många av mina kollegor känner jag att mitt skrivande är i oupplösligt sammanlänkat med produktionsuppgifterna. Vi kommer inte att filma förrän vi nått en rättvis uppgörelse", skriver hon.

Strejken har pågått sedan den 2 maj och handlar bland annat om hur den nya tekniken ska regleras. Manusförfattarna vill begränsa filmbolagens möjlighet att använda AI till filmmanusen.

TT
/
/
Senaste nytt

"Only murders in the building" får ny säsong

Irma Lehtsalo om framgången: "Jag är jag"

2 timmar sedan
Efter att ha utnämnts till "Årets raket" av Medieakademins maktbarometer berättar Irma Lehtosalo om framgången på sociala medier tillsammans med Markoolio. – Nu har hon över 300 000 följare på Instagram, berättar sonen.

Lasse Berghagens chockbesked i "Vilket liv" gör Renée Nyberg stum

3 timmar sedan
Lasse Berghagen gästar "Vilket liv" i TV4 och där avslöjas den ena hemligheten efter den andra. En sak som Lasse väljer att dela med sig av får Renée Nyberg att skrika rakt ut för att sedan bli helt stum.

Premiär på Operan efter dödsolyckan

idag 17:34
Efter dödsolyckan på Kungliga Operan för snart två veckor sedan välkomnas publiken nu tillbaka igen, enligt ett pressmeddelande.

Lernström: "Idol" kommer alltid vara intressant

idag 16:02
Ett startfält med unga och ambitiösa finalister är redo för höstens "Idol". Samtidigt ryker flera stora program på TV4 när kanalen skär ner. Jag tror att tittarna kommer att gilla deltagarna och deras berättelser, säger programledaren Pär Lernström.

Pernilla Wahlgrens följare rasar på artikeln: "Otroligt kränkande"

idag 15:20
En artikel om Pernilla Wahlgren i Aftonbladet fick följarna att gå i taket. En av de som har reagerat starkt på rubriken är TikTok-stjärnan Sanna Dollan.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.