400 personer protesterade inför Roger Waters konsert i Frankfurt.
400 personer protesterade inför Roger Waters konsert i Frankfurt. - Foto: Michael Probst/AP/TT

Hundratals i protest mot Waters-konsert

Ungefär 400 personer deltog i en protest som hölls på söndagen inför Pink Floyd-sångaren Roger Waters konsert i tyska Frankfurt, rapporterar The Guardian.


79-åringen anklagas bland annat för antisemitism och lokala politiker har försökt stoppa konserten. Waters överklagade dock beslutet och fick rätt i domstol.

Deltagare i protesten anser att konserten blir extra opassande på grund av den historiska betydelse som konsertarenan, Festhalle, har.

Under protesten lästes 600 namn upp. Namnen tillhör judar som under kristallnatten 1939 fördes till Festhalle för att sedan skickas vidare till förintelsens koncentrationsläger.

Stormen kring Waters har blåst länge, men nådde ny styrka när han under en spelning i Berlin tog på sig en nazistliknande uniform och avfyrade ett låtsasvapen från scenen.

Waters nekar dock till alla anklagelser om antisemitism. Inslaget i konserten är inspirerat av en scen från Pink Floyds film "The wall" från 1982. Waters menar att det i själva verket utgör en kritik mot fascism och nazism.

"Min senaste föreställning i Berlin har dragit till sig attacker från dem som mot bättre vetande vill smutskasta och tysta mig eftersom de är emot mina politiska åsikter och mina moraliska principer" skrev Waters på Twitter.

Waters har länge varit politiskt engagerad, och på senare år har han riktat en stor del av sitt engagemang mot Nato och amerikansk utrikespolitik. Sedan Rysslands krig mot Ukraina har han hävdat att det är USA som har provocerat fram konflikten och att Putin inte hade något annat val än att invadera sitt grannland. Waters är också en pro-palestinsk aktivist och har tidigare anklagats för att vara antisemit.

TT
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

1 timme sedan

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

1 timme sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.