Mike Ness, frontfigur i Social Distortion, har drabbats av cancer. Bandet skjuter upp sin planerade Nordamerikaturné i sommar. Arkivbild.
Mike Ness, frontfigur i Social Distortion, har drabbats av cancer. Bandet skjuter upp sin planerade Nordamerikaturné i sommar. Arkivbild. - Foto: Amy Harris/AP/TT

Social Distortions Ness drabbad av cancer

Den amerikanska punkrockgruppen Social Distortions frontman Mike Ness har drabbats av cancer i svalget, rapporterar NME.


På tisdagen skrev Ness på Instagram att han fick beskedet om cancerdiagnosen när bandet höll på med förberedelser för att gå in i studion och spela in en ny skiva. Han skriver att han fortsatte delta i arbetet ända till dagen innan han skulle opereras eftersom han "kände sig tillräckligt frisk".

Ness har nu genomgått operationen och återhämtar sig inför strålbehandling som ska inledas om tre veckor och som läkarna tror ska vara den sista behandling han behöver.

"Vi förväntar oss ett fullt tillfrisknande och att jag kommer att kunna fortsätta leva ett långt och produktivt liv", skriver Ness.

På grund av Ness sjukdom skjuter bandet upp den planerade sommarturnén i Nordamerika och även släppet av bandets åttonde skiva – den första sedan 2011.

"Jag lovar att den kommer släppas och att den kommer att överträffa era förväntningar", skriver Mike Ness.

Bandet har funnits i över 40 år – Mike Ness var bara 17 år när han bildade Social Distortion 1978 i Kalifornien.

TT
/
/
Senaste nytt

Keplerduon årets deckarförfattare igen

Johanna Nordströms känga till Gekås Ullared: "Åt helvete"

2 timmar sedan
Johanna Nordström och Edvin Törnblom driver podden "Ursäkta" tillsammans. Men i senaste avsnittet passade Johanna på att ge en känga till Gekås Ullared.

Felix Herngrens svindlande förmögenhet

2 timmar sedan
Det går minst sagt bra för Felix Herngren. Komedikungen är aktiv i en rad olika bolag varav alla blomstrar. Och ja, här pratar vi rediga summor....

Lyxfällan-Patricks fru om sorgen: "8 månader och 20 dagar som änka"

3 timmar sedan
Efter Patrick Grimlunds bortgång sörjer frun på vad som skulle ha varit parets tionde bröllopsdag. På Instagram överöses hon med kärlek.

Fler tecken på att "Star wars"-spel hänger löst

3 timmar sedan
Efterlängtade "Star wars: Knights of the old republic", som Sony visade upp 2021 kanske inte blir av.

Gängåklagare trött på snack – alla måste bidra

idag 12:02
"En flerfrontshandling" behövs mot gängkriminaliteten. Så skrev åklagaren Lisa dos Santos redan i höstas. Nu måste alla tänka på vad man kan göra, säger hon.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.