Prins Harry och hans Meghan ska sluta jobba för Spotify. Arkivbild.
Prins Harry och hans Meghan ska sluta jobba för Spotify. Arkivbild. - Foto: Frank Augstein/AP/TT

Spotify gör slut med Harry och Meghan

Spotify går skilda vägar med prins Harry och hans fru Meghan. Parets podcast läggs ner efter bara en säsong och avtalet med strömningstjänsten avbryts i förtid.


När prins Harry och Meghan startade ett nytt liv i USA var avtalet med Spotify för två och ett halvt år sedan om att skapa innehåll för strömningstjänsten en viktig del av deras nya karriärval.

Men nu blir det ingen fortsättning på podcasten "Archetypes", där Meghan intervjuat kända namn som Trevor Noah, Mariah Carey och Serena Williams.

Beslutet är fattat "i samförstånd", enligt ett uttalande från Spotify och prinsparet.

Spotify betalade 20 miljoner dollar för prinsparets tjänster, men nu avbryts överenskommelsen alltså i förtid. Enligt källor till Wall Street Journal har Harry och Meghan inte uppfyllt "produktionskraven" och det är oklart om hela ersättningen kommer att betalas ut.

Enligt uppgifter till tidningen letar prinsparet nu efter andra medieföretag att erbjuda sina tjänster till. Prins Harry och Meghan skrev även ett avtal med Netflix som bland annat visat dokumentärserien "Harry & Meghan" om prinsparets tumultartade brytning med kungafamiljen. Prins Harry gav även ut en självbiografi tidigare i år.

TT
/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!