Festivalen Popaganda har sedan 2008 hållits på Eriksdalsbadets utomhusbad på Södermalm. Arkivbild.
Festivalen Popaganda har sedan 2008 hållits på Eriksdalsbadets utomhusbad på Södermalm. Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Popaganda-festivalen lägger ned

Musikfestivalen Popaganda, som varit en självklar del av Stockholms festivalscen sedan 2002, lägger ned. I ett inlägg på Instagram uppger föreningen bakom festivalen att det är dags att säga farväl till Popaganda efter två årtionden.


"Nu stänger vi dörren och det behöver inte vara så dramatiskt. Det viktiga är alla minnen och positiva upplevelser som vi förhoppningsvis hjälpt skapa hos alla som besökt eller på andra sätt varit medskapare till våra festivaler, klubbar, med mera över dessa två decennier. Till alla som vi mött längs med vägen: vi är otroligt rörda över att vi fick göra detta tillsammans med er, det betyder allt. Tack för dansen", skriver föreningen Popaganda.

Beskedet möts av kärlek och sorg i kommentarer från tidigare festivalbesökare och artister på Instagram. När Popaganda hade premiär 2002 var det på Stockholms universitetsområde, då i samarbete med studentkåren. 2008 flyttade festivalen till Eriksdalsbadet på Södermalm och lockade snabbt en stor publik under åren efter. 2021 blev Popaganda den första stora svenska festivalen efter pandemin. 2022 hölls Popaganda för sista gången.

Under åren har några av de största svenska artisterna gästat festivalen, såsom Håkan Hellström, Icona Pop, Veronica Maggio, Lykke Li och Robyn.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!