Icona pop

Icona pop är en svensk DJ- och popduo som består av Aino Jawo och Caroline Hjelt. De kommer ursprungligen från Stockholm där de träffades på en fest 2009. Deras musik är popmusik med inslag av housemusik och indiepop. 2009 fick de ett kontrakt med skivbolaget TEN Music Group. I början av deras karriär bodde de i London tillsammans med skådespelaren Alicia Vikander och Tove Lo.


De slog igenom med singeln "I Love It" 2012 och sedan dess har de delat scener med bland annat Tove Lo och Zara Larsson. De har även turnerat med till exempel Miley Cyrus, One Direction och Katy Perry. Andra mer kända låtar är "Emergency", "All Night" och "We Got The World". De släpper ett nytt album under 2017 och ska vara med i TV4:s tv-program Så mycket bättre under samma år.


Popduon har fått flera priser, till exempel från P3 Guld, Elle-galan, Grammisgalan och Gaffa. De har även spelat på bland annat Summerburst, Stadion i Stockholm, Bråvalla och Ultra Music Festival i Miami. DJ-duon kommer dessutom att uppträda under Stockholms Kulturfestival i augusti 2017.

30 Aug, 10:52
Tio år, en pandemi, en transatlantisk flytt och två ungar senare är Icona Pop tillbaka med en ny skiva. För oss är den väldigt fri, säger Caroline Hjelt.
31 Jul, 08:10
"Drag race Sverige"-vinnaren Admira Thunderpussy gör sig redo för en show med "extra allt" under "Allsång på Skansen". En ny singel är på gång lagom till tv-framträdandet.
19 Jul, 11:14
Malmöfestivalen presenterar fler akter: Även Amason, Wilmer X, Adaam, Jireel, Anna Ternheim, Benjamin Ingrosso, Estraden och Icona pop spelar på sommarens festival som går av stapeln 11 till 18 augusti.
23 Jun, 07:00
Svenska DJ- och popduon Icona Pop meddelar på Instagram att deras nya album är färdigt. Tio år efter debutalbumet "This is … Icona Pop" kommer till slut uppföljaren "Club romantech" den 1 september. En singel från skivan, "Where do we go from here", släpptes natten till midsommarafton.
19 Jun, 13:04
Musikfestivalen Popaganda, som varit en självklar del av Stockholms festivalscen sedan 2002, lägger ned. I ett inlägg på Instagram uppger föreningen bakom festivalen att det är dags att säga farväl till Popaganda efter två årtionden.
26 Maj, 13:46
Festivalen Sweden Rock i juni, Coldplay på Ullevi i juli eller Swedish House Mafia i Malmö i augusti? Det är dags att planera sommarens musikupplevelser. Här listas de största festivalerna och konserterna:
25 Maj, 14:02
Det är dags att planera sommarens musikupplevelser. Här listas de största festivalerna och konserterna under sommaren 2023.
5 Maj, 08:14
Darin, Loreen och Marcus & Martinus blir de stora namnen på årets Rix FM-festival som kommer till tolv städer runt om i Sverige.
29 Mar, 08:24
Den nya stadsfestivalen Kajen Karlstad presenterar nu sina första artistbokningar inför premiärsommaren.
14 Feb, 09:36
Travis Scott, Lizzo, Mumford & Sons, Lil Nas X, Zara Larsson och Kygo är klara för sommarens Lollapalooza i Stockholm.
30 Jan, 12:00
Han har varit med och skapat popklassiker som "Dancing on my own" och "I love it" – men nu längtar Patrik Berger efter böljande hav, klanger som öppnar sig som träd och låtar helt utan sång. Det har resulterat i hans första fullängdsalbum med soloprojektet Hög sjö.
25 Jan, 14:07
Martin Garrix, Infected Mushroom, Icona Pop, Dimitri Vegas & Like Mike, Steve Aoki och Galantis är bokade till sommarens Summerburst i Göteborg.
11 Jan, 10:25
Miriam Bryant och Veronica Maggio är två av de artister som kommer att dela ut priser på P3 Guld-galan, som hålls 27 januari i Partille arena i Göteborg. Artister i sex kategorier ska då prisas för den bästa svenska musiken från det gångna året.
1 Nov 2022, 10:17
Nu står det klart vilka artister som gästar årets "På spåret", utöver de redan avslöjade husbanden Bo Kaspers Orkester, MOR, Smith & Thell och Benny Anderssons Orkester.
27 Jul 2021, 19:09
En liten Icona Pop-bebis har kommit till världen. Den ena halvan av duon, Caroline Hjelt, avslöjar på Instagram att hon har fått en dotter.
3 Dec 2017, 08:26
Det är dags för Icona Pops dag i "Så mycket bättre" – och de kan inte hålla tillbaka tårarna när Tomas Andersson Wij tolkar deras hit.
5 Nov 2017, 13:06
Icona Pop tolkar Sabina Ddumbas "Not too young" – och resultatet är helt fantastiskt.
4 Jun 2016, 10:00
Många hade nog gärna åkt med på det här flaket, om vi säger så.
26 Maj 2015, 09:57
Prins Carl Philip bokade Avicii till sitt bröllop efter att de hängt tillsammans på Ibiza.
22 Maj 2015, 12:30
Ännu en världsakt har bokats.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.