Collum Blake från Skottland ser fram emot konserten med den amerikanska artisten Lizzo på fredag. 'Hon är min favoritartist, jag älskar henne', säger han.
Collum Blake från Skottland ser fram emot konserten med den amerikanska artisten Lizzo på fredag. 'Hon är min favoritartist, jag älskar henne', säger han. - Foto: Caisa Rasmussen/TT

Långväga gäster på Lollapalooza i Stockholm

Årets Lollapalooza är igång. 18-årige Collum Blake har åkt hela vägen från Skottland för att semestra i Sverige och se sin favoritartist Lizzo. Jag älskar Stockholm och vill se mer av staden, säger han.


Fakta: Lollapalooza

Lollapalooza är en franchisefestival som grundades i USA 1991 av Perry Farrell. Den arrangeras numera i flera länder och kom till Sverige första gången 2019.

Platsen för det svenska evenemanget är Gärdet i Stockholm, och bland årets dragplåster finns Travis Scott, Lizzo, Lil Nas X, Zara Larsson och Mumford & Sons. Totalt uppträder runt 70 artister.

Lollapalooza inleds torsdag den 29 juni och avslutas lördag den 1 juli.

Redan någon timme innan öppning hade köerna börjat ringla utanför festivalområdet på Gärdet i Stockholm.

Collum Blake var på plats tidigt. Han besökte Lollapalooza 2022, och är nu tillbaka – den här gången passar han även på att fira sin 18-årsdag. Tillsammans med sin mamma har han rest ända från den lilla fiskebyn Buckie i nordöstra Skottland.

— Jag ser fram emot alla dragplåster, men även att upptäcka nya band som jag inte kände till innan, säger han.

Ska testa "food trucks"

Sebastian Andersson och Mateja Sekovska har kört bil i fyra timmar från Borås, även de är återkommande besökare på Lollapalooza. De ser bland annat fram emot den amerikanske rapartisten Travis Scott, som är sist ut på festivalens första dag.

Sebastian Andersson och Mateja Sekovska från Borås var på plats tidigt på festivalområdet.

— Vi var här förra året och tyckte att det var så roligt att vi ville göra det en gång till, säger Sebastian Andersson, och tillägger:

— Sedan ser vi fram emot att testa alla "food trucks". Maten var riktigt bra förra året. Förhoppningsvis har det kommit till lite fler drinkar, det var lite dåligt utbud tidigare.

Skaffat festivalfrisyr

Christoffer Leksborg och Erik Hövre från Norrköping ser fram emot att ha kul, festa och dansa.

— Vi är framför allt här för lördagen, för Mumford & sons och 1975. Men i dag är det Travis Scott som gäller, säger Christoffer Leksborg.

Christoffer Leksborg och Erik Hövre skaffade nya frisyrer inför Lollapalooza.

De har båda rakat av sig håret och färgat det rött och blått inför festivalhelgen.

— Det är permanentfärgat, säger Christoffer Leksborg.

— Tyvärr, flikar Erik Hövre in.

Göteborgaren Emmy Färm, blekingebon Nicolina Holmström och stockholmaren Rita Sjöblom döljer inte vem som är deras stora favoritartist. Tillsammans med sina vänner har de gjort plakat inför att k-popbandet The Rose kliver upp på scenen.

De har även laddat upp ordentligt för att orka med den varma sommardagen.

— Vi har druckit mycket vätskeersättning innan, har med solkräm, har ätit och druckit vatten, säger Nicolina Holmström.

The Rose-fansen Rita Sjöblom Emmy Färm och Nicolina Holmström.

Lollapalooza pågår mellan den 29 juni och den 1 juli. Spelar gör bland andra Lizzo, Zara Larsson, Lil Nas X och Mumford & sons.

TT
/
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!