Sångerskan Sinéad O'Connor blev 56 år gammal. Arkivbild.
Sångerskan Sinéad O'Connor blev 56 år gammal. Arkivbild. - Foto: Matt Sayles/AP/TT

O'Connors bortgång: Ingen misstanke om brott

Beskedet om Sinéad O’Connors död har mötts av sorg världen över. Enligt polisen som fann O'Connor så finns ingen misstanke om brott och dödsorsaken tros ta veckor att fastställa. Sinéad O’Connor blev 56 år gammal.


Under onsdagen meddelade Sinéad O'Connors familj att den irländska sångerskan hade avlidit. Efter det har många uttryckt sin sorg över sångerskans bortgång.

Polis berättade under torsdagen att det inte finns någon misstanke om brott kopplat till O'Connors död, enligt BBC.

Polisen fann henne livlös i hemmet och hon blev dödförklarad på platsen. Londonpolisen har gett en dödsfallsutredare i uppgift att fastställa dödsorsaken, som väntas ta flera veckor, meddelar The Mirror UK.

Några dagar innan sångerskan avled lade hon upp en video där hon filmade sig själv sittandes i sitt hem. Hon har också lagt upp bilder på sin son som gick bort förra året där hon kallade honom för "lampan i hennes själ". O'Connor beskrev sig själv som en "halvdöd nattvarelse" efter sonens död, enligt People, och hon delade ofta i sociala medier att hon led av att sonen inte längre var vid liv.

Kulturcentret London Irish Centre meddelar på Instagram att de kommer att hålla en minnesstund i Sinéad O'Connors ära under torsdagskvällen. Minnesstunden är gratis för besökare och den har blivit fullbokad.

Irlands premiärminister (eller Taoiseach) skriver på X, tidigare Twitter, att Sinéad O'Connors musik var älskad världen över och att "hennes talang var oöverträffad och ojämförlig".

Även den australiska skådespelaren Russel Crowe hyllade O'Connor på X : "Vilken fantastisk kvinna. Jag hade möjligheten att berätta för henne att hon är min hjälte. Frid vare med dig Sinéad".

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!