Blake Lively och Ryan Reynolds stöttar strejken. Arkivbild.
Blake Lively och Ryan Reynolds stöttar strejken. Arkivbild. - Foto: Evan Agostini Invision/AP/TT

Stjärnor donerar miljoner till strejkande skådisar

Allt fler superstjärnor donerar pengar till förmån för strejken inom filmbranschen. I veckan donerade Blake Lively och Ryan Reynolds över tio miljoner kronor.


De strejkande manusförfattarna och skådespelarna i Hollywood får stöd av flera tunga namn. Stjärnor som George Clooney, Matt Damon, Leonardo DiCaprio, Dwayne Johnson, Nicole Kidman, Arnold Schwarzenegger och Meryl Streep är bara några av dem som donerat gigantiska summor till en fond som ska hjälpa branscharbetare som påverkas av de pågående strejkerna, skriver Eonline.

På onsdagen meddelade Sag-Aftra Foundation att man samlat in över 160 miljoner kronor med hjälp av donationer.

Pengarna är tänkta att gå till skådespelare och manusförfattare som tvingas leva utan en inkomst under strejken och fonden har fått in hundratals ansökningar om finansiell nödhjälp.

Manusförfattare i USA gick ut i strejk mot de låga arvodena den 2 maj i år och den 13 juli följde skådespelarna efter. Flera stora Hollywoodfilmer har lagts på is på grund av strejken och premiärer skjuts upp.

TT
/
/
/
/
/
USA
Senaste nytt

Tusentals tog farväl av MacGowan i Dublin

Amir Akrouti riktar grova anklagelser mot Johanna Bladh: ”Hållit det här inne, men nu exploderade jag”

1 timme sedan
Influencern Amir Akrouti går till hård attack mot författaren och medieprofilen Johanna Bladh. I en serie inlägg på Instagram ankagar han bland annat Johanna för mobbning. Nu svarar Johanna på anklagelserna. – Jag är chockad och ledsen, säger hon till Bloggbevakning.

"Rörd och glad" Fosse i Rinkeby

2 timmar sedan
Stämningsfull sång, personliga tal och en avspänd Nobelpristagare. Under fredagen besökte Jon Fosse Rinkeby bibliotek i Stockholm.

The Pretenders kommer till Sverige

2 timmar sedan
Rockbandet The Pretenders med sångerskan och gitarristen Chrissie Hynde i spetsen kommer till Sverige i vår.

Nya säsongen av "Bachelor" uppskjuten

3 timmar sedan
Det skulle ha sänts en ny säsong av "Bachelor" i TV4 i höst, inspelad i Mexiko och med en ny programledare. Men programmet är uppskjutet.

Oprah Winfrey chockar världen med sitt nya utseende: "Ozempic?"

3 timmar sedan
När Oprah Winfrey gick på premiären av The color Purple i Los Angeles så riktades genast världens strålkastarljus på talkshowlegenden – som ser väldigt annorlunda ut jämfört med för bara ett par månader sedan. Ozempic, tror många.