Omstridde sångaren: "Jag är missförstådd"

"Rich men north of Richmond" har blivit en osannolik hit över sommaren, med över 40 miljoner visningar på Youtube. Nu menar sångaren att hans budskap feltolkats av politiska tyckare, rapporterar Deadline.


— Om ni lyssnar på min andra musik är det uppenbart att jag försvarar fattiga, sade sångaren.

Oliver Anthonys virala "Rich men north of Richmond" har kritiserats från vänsterhåll för ett förakt av fattiga, samtidigt som den slagit an en ton av kritik mot makten.

Låten refererar till makthavare som reser till Jeffrey Epsteins ö men ger också kängor till överviktiga bidragstagare.

Men enligt sångaren själv har hans låt blivit "missförstådd" av folk från både vänster och höger, inklusive de republikanska presidentkandidaterna som nämnde låten under en debatt på onsdag den 23 augusti. Där användes låtens text för att kritisera demokraternas sittande president Joe Biden.

— Det var roligt att se presidentdebatten, eftersom jag skrev låten om de här människorna, sade Anthony i en egensläppt video.

Han menade också att låten (som i skrivande stund ligger etta på Billboards Hot 100-lista) är "mycket större än Joe Biden".

— Jag hatar hur låten används som ett vapen. Jag ser hur högern försöker karaktärisera mig som en av dem, och jag ser vänstern försöka misskreditera mig för att hämnas. Den här skiten måste sluta, sade Anthony.

TT
/
/
/
Hot
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!