Noel Gallagher är inte särskilt förvånad över att tre av Oasis album finns med på listan över de mest strömmade från 1990-talet. Arkivbild.
Noel Gallagher är inte särskilt förvånad över att tre av Oasis album finns med på listan över de mest strömmade från 1990-talet. Arkivbild. - Foto: Jon Super/AP

Oasis album mest strömmade från 90-talet

Oasis toppar dubbelt upp listan över de mest strömmade brittiska musikalbumen från 1990-talet. Sammanställningen har gjorts av BBC Radio 2 inför firandet av National album day den 14 oktober.


Brödraduons "(What’s the story) Morning glory?" från 1995 är det mest strömmade albumet från det decenniet med "Definitely maybe" från 1994 på andra plats, rapporterar NME.

Högt upp på listan återfinns även Dr Dres "2001" och Nirvanas "Nevermind". Andra artister på topp-20-listan är Metallica, Red Hot Chili Peppers, 2Pac och musiken till filmen "Lejonkungen".

Oasis tredje studioalbum "Be here now" återfinns på listans 18:e plats. Bandets främsta rivaler om britpop-tronen under 1990-talet, Blur, tog sig inte in på bäst-20-listan.

— Jag är överlycklig, men jag skulle inte säga att jag är så förvånad ö ver att "Morning glory" har röstats fram till 90-talets mest strömmade album – jag har fortfarande tilltro till människors smak i detta land. Jag menar, om du har "Wonderwall" och "Don't look back in anger" på ett album..., säger Noel Gallagher i en kommentar.

Martin Talbot, vd för Official Charts Company som är ansvarigt för försäljnings- och strömningsstatistiken, säger till NME:

— Den här sammanställningen är en fantastisk påminnelse om vilket eklektiskt decennium det var, dominerat av britpop och hiphop, country och soul, metal och grunge, plus – naturligtvis – massor av pop. Vilket decennium det var!

TT
/
/
/
Hot
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!