Jonas Gardell lägger ner sin show efter fyra framträdanden i Göteborg.
Jonas Gardell lägger ner sin show efter fyra framträdanden i Göteborg. - Foto: Anders Wiklund/TT

Jonas Gardell sätter punkt: "Jag är slut psykiskt och fysiskt"

Jonas Gardell har haft ett hektiskt år med både en ny roman, en föreställning  –och på det en uppmärksammad skilsmässa från Mark Levengood. I en ny intervju berättar Gardell att han efter sin show i Göteborg kommer att sätta punkt.


Efter höstens miniturné har Jonas Gardell bestämt sig för att ge ytterligare fyra föreställningar av sin show, alla fyra i Göteborg. Men sedan är det stopp, berättar han för Göteborgs-Posten.

Han orkar helt enkelt inte. Dels har det varit fullt upp vad det gäller jobb, men även Gardells privatliv har varit turbulent då han och maken Mark Levengood nyligen skilde sig efter att ha varit ett par sedan 1986.

Mark Levengood och Jonas Gardell träffades på badhuset i Gamla Stan 1986. Det slog gnistor direkt. Här ser vi paret på Pride 1998. Bildkälla: Michael Brannäs/TT Bild

Jonas Gardells avslöjande om Mark Levengood: "Jag var medberoende – det sitter djupt"

Jonas Gardell: "Jag är slut..."

— Jag vet att många fans förväntar sig att jag ska turnera i vår. Och jag har gjort det i 40 år. Nu är jag ganska slut både psykiskt och fysiskt. Jag kommer med både en roman och en föreställning förutom att mitt liv har varit lite upp och ner sista året, säger han till G-P.

Jonas Gardell avslöjar namnet på den man som våldtog honom: "Min enda hämnd"

Jonas Gardell. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

Showen "Man får inte leva om sitt liv. Det är det som är själva grejen!" hade premiär i september och fortsätter under hösten på Intiman i Stockholm. Gardell gör också en miniturné till Jönköping, Växjö, Karlstad, Örebro,Västerås och Norrköping. Vårens fyra föreställningar i Göteborg ges 24–27 januari.

Vad han ska göra sedan har han inte bestämt, skriver G-P.

Nya klippet på Jonas Gardell chockar följarna: "En helt annan man"

Mark Levengood och Jonas Gardell. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!