Olivia Ailotti var en av två som fick lämna programmet efter fredagsfinalen. Förra veckan räddades hon kvar i tävlingen av juryn. Arkivbild.
Olivia Ailotti var en av två som fick lämna programmet efter fredagsfinalen. Förra veckan räddades hon kvar i tävlingen av juryn. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT

"Idol"-juryns livboj hjälpte inte Oliva Ailotti

"Idol"-äventyret är slut för både Olivia Aliotti och Isak Uddström. Fredagsfinalens gospelstema blev deras fall.


Nio deltagare skulle bli sju efter att juryn förra veckan valde att ge en livboj till Olivia Ailotti och rädda kvar henne i programmet ytterligare en vecka.

Livbojen hjälpte bara tillfälligt och även denna vecka var Oliva Ailotti en av dem som fick minst röster av tittarna. Därmed tvingades både hon och Isak Uddström att lämna TV4-programmet.

Kvällens tema var gospel och Carola Häggkvist, som gästspelade i juryn, uppträdde med sin nysläppta jullåt "Helga natt".

TT
/
/
/
/
Senaste nytt

Det sa kungen till Felix Herngren under krogkvällen

Marcus & Martinus: Inte bara ute efter revansch

Marcus & Martinus kom tvåa i Melodifestivalen i fjol. Nu är de tillbaka – och är favorittippade. Men vi är inte bara här för att få revansch, vi älskar verkligen Mello, säger Martinus.

Mikael Tornvings söner har vuxit upp – briljerar i annan, tuff bransch

Mikael Tornving är en av landets mest uppskattade komiker och programledare. Han har två söner som idag är vuxna men som valt en annan bana som Mikael är familjär med.

Svenska kändisen som Erika Persson festade med under Mello

Gunilla Persson befinner sig i Sverige för att tävla i Melodifestivalen 2024, och vid sin sida och som stöd har hon dottern Erika Persson. Och för Nyheter24 har Erika berättat en viss detalj om Mello-efterfesten…

Sverigeaktuellt rockband ger ut sina memoarer

För 40 år sedan grundade de skotska bröderna William och Jim Reid rockbandet The Jesus and Mary Chain och jubileet verkar ha fått fart på kreativiteten.

Saramagos glasögon till Nobelprismuseet

1 timme sedan
En sten, ett par glasögon och ett manuskript finns bland de föremål som José Saramagostiftelsen och Nobelpristagarens änka, Pilar del Río, överlämnat till Nobelprismuseet. Stenen, som den portugisiske författaren lär ha hittat på Lanzarote där han bodde under den senare delen av sitt liv, sägs ha betytt mycket för honom.