Den tredje säsongen av 'Fauda' utspelas delvis i Gaza. Hittills har fyra säsonger visats.
Den tredje säsongen av 'Fauda' utspelas delvis i Gaza. Hittills har fyra säsonger visats. - Foto: Oded Balilty AP/TT

"Fauda"-medarbetare dödad i Gaza

En medarbetare som jobbat med den israeliska Netflix-serien "Fauda" har dödats i det pågående kriget mellan Israel och Hamas, uppger seriens representanter på X, tidigare Twitter. Den nu döda medarbetaren var israelisk soldat och dödades i Gaza, enligt The Times of Israel.


"Skådespelare och medarbetare är förkrossade av den här tragiska förlusten" skriver företrädare för "Fauda" på X.

"Fauda" hade premiär 2015 och handlar om en antiterrorstyrka på Västbanken. Enligt Netflix skildras både sidor i Israel-Palestinakonflikten. I den tredje säsongen av hittills fyra blir två israeliska pojkar kidnappade och förflyttade till Gaza.

Efter Hamas terrorattacker den 7 oktober återvände seriens medarbetare till Israel, skriver Hollywood Reporter. Seriens skapare och huvudrollsinnehavare, Lior Raz, deltog tidigare tillsammans med sin kollega Avi Issacharoff i räddningsaktioner i den bombade staden Sderot i södra Israel.

TT
/
/
/
Senaste nytt

New Kids on The Block släpper nytt

Fångarna på fortet 2024: Deltagare i vårens säsong

Under våren har en ny säsong av "Fångarna på fortet" premiär. Men vilka är egentligen med i programmet? Nyheter24 listar alla lag och deltagare.

Här råkar Erika Persson försäga sig om sin hemliga pappa

Erika Persson har de senaste månaderna varit superaktuell i och med att hennes mamma Gunilla Persson deltagit i Melodifestivalen 2024.

Jesper Rönndahl spelar polis i actionkomedi

1 timme sedan
Komikerna Jesper Rönndahl och Martin Høgsted spelar huvudrollerna i en ny dansk-svensk actionkomedi som får premiär på SVT våren 2025.

Runge: Jussi Björlings situation som Aviciis

2 timmar sedan
Han kallades för världens främsta tenor – men en ny pjäs skildrar hur pressen tärde på Jussi Björling. Regissören Björn Runge berättar operasångarens historia sedd från hustrun Anna-Lisas ögon.

Sasa Jensens första ord om relationen med Magdalena Graaf

3 timmar sedan
Magdalena Graaf har hittat kärleken i den tidigare "Big Brother"-deltagaren Sasa Jensen. Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenska folket googlar om Jensen.