Taylor Swift-fansen led i värmen inför lördagens konsert. Nu har den ställts in.
Taylor Swift-fansen led i värmen inför lördagens konsert. Nu har den ställts in. - Foto: Silvia Izquierdo/AP/TT

Taylor Swift ställer in konsert – efter dödsfall i publiken

Taylor Swift ställer in sin planerade konsert i Rio de Janeiro på lördagskvällen på grund av den extrema värmen, meddelar hon på Instagram.


Taylor Swift kom med beskedet på sitt Instagramkonto.

"Jag skriver det här från min loge på arenan. Beslutet har fattats att skjuta upp kvällens konsert på grund av de extrema temperaturerna i Rio", skriver Swift.

Konserten kommer i stället att äga rum på måndagen. Men beskedet att ställa in lördagens konsert kom sent. Många Taylor Swift-fans hade köat hela dagen i hettan utanför Rios olympiastadion och var redan inne på arenan när beskedet kom att allt var avblåst.

Taylor Swift har återupptagit sin världsturné och gör för närvarande spelningar i Sydamerika. Arkivbild.

Ett fan dog i publiken

Beslutet fattades sedan en 23-årig kvinna avlidit efter att hon kollapsat i värmen under Swifts konsert på samma arena i fredags. Värmeindexet, som kombinerar temperatur och luftfuktighet, nådde hela 59,3 grader i Rio de Janeiro under konserten.

Filmer i sociala medier visar hur Taylor Swift avbröt konserten flera gånger och uppmanade vakterna att dela ut vatten till åskådarna längst framme vid scenen. Räddningstjänsten rapporterar att "ett tusental" åskådare svimmade i värmen.

Taylor Swift kommer till Sverige

En ny konsert är planerad till söndagen, då väderprognosen varslar om 31 grader varmt och regn.

Swift är mitt uppe i en världsturné och hade tre raka kvällar inplanerade på Estádio Olímpico Nilton Santos, huvudarean för sommar-OS 2016 och fotbollslaget Botafogos hemmaplan.

I maj nästa år kommer Taylor Swift till Sverige för tre konserter på Friends arena utanför Stockholm.


TT
/
/
Senaste nytt

Populära "Spöktimmen" utsedd till årets podcast

Viaplay: "Svårt göra stora filmer för Norden"

Viaplay gör en brakförlust. Strömningsjätten har dragit i nödbromsen och skurit ned på all film- och tv-produktion. Det är svårt att göra stora Hollywoodfilmer bara för Norden, säger vd Jørgen Madsen Lindemann.

De klippen var populärast på Youtube 2023

1 timme sedan
Nu är det klart vilka videor på Youtube som svenskarna har tittat mest på under 2023. För andra året i rad toppar Mauri Hermundsson med sin kanal Uppdrag Mat.

Robinsondeltagaren stoppades av TV4 – försökte smuggla saker till ön

1 timme sedan
Det har sannerligen varit en händelserik säsong av Robinson 2023. Någonting som inte alla vet är att redan innan allt drog igång så försökte en av deltagarna smuggla in saker till ön.

Magnumfotografen Elliott Erwitt död

2 timmar sedan
Han var känd för sina bilder av politiker, filmstjärnor och ikoner som Marilyn Monroe, kärlekspar och hundar – massor av hundar. Nu har den amerikanske Magnumfotografen Elliott Erwitt avlidit, 95 år gammal.

Romantasy - succégenre som når miljoner

3 timmar sedan
"Alvsex" kallas genren ofta lite nedsättande. Men romantasy-litteraturen, som kombinerar romance och fantasy, har blivit enorm på Tiktok. Det nya dragplåstret Rebecca Yarros lockar nu miljontals läsare.