Efter framgången med 'Holy spider' gör Ali Abbasi en film om Donald Trump. Arkivbild.
Efter framgången med 'Holy spider' gör Ali Abbasi en film om Donald Trump. Arkivbild. - Foto: Tim Aro/TT

Svenskiranske regissören gör drama om Trump

Den hyllade svenskiranske regissören Ali Abbasi ska göra en film om Donald Trump med "Succession"-stjärnan Jeremy Strong i en av rollerna, uppger Variety.


Filmen skildrar hur Donald Trump tog hjälp av den ökände advokaten Roy Cohn för att ta sig fram i New Yorks affärsvärld under 1980-talet.

Cohn gjorde sig ett namn redan på 1950-talet som hänsynslös hantlangare åt senator Joseph McCarthy vars jakt på misstänkta kommunistsympatisörer drabbade många i Hollywood och i maktens korridorer. Han använde senare hårda nypor som fixare åt den blivande presidenten.

I Ali Abbasis film spelas Cohn av Jeremy Strong, som spelade Kendall Roy i HBO Max-serien "Succession". Rollen som en ung Donald Trump görs av Sebastian Stan, mest känd för att ha spelat Bucky Barnes i flera Marvelfilmer.

Ali Abbasi fick sitt genombrott med filmen "Gräns" som fick pris på filmfestivalen i Cannes. Hans senaste film "Holy spider" från i fjol blev Danmarks Oscarskandidat.

TT
/
HBO
/
/
/
Senaste nytt

Raye slår rekord på Brit Awards

3 timmar sedan

Smith och Wickihalder kvalade till final

igår 23:32
Annika Wickihalder och Jay Smith knep de två sista finalplatserna genom att kvala in. Något som nu väcker kritik, eftersom de tävlade i deltävlingen sekunderna innan.

Smith och Wickihalder kvalade till final

igår 21:54
Det blir de två tidigare "Idol"-deltagarna Annika Wickihalder och Jay Smith som tar de två sista finalplatserna efter finalkvalet. De möter bland andra Danny Saucedo och Smash Into Pieces i Friends Arena nästa helg.

Marcus & Martinus höll för favorittrycket

igår 20:08
Marcus & Martinus och Medina går direkt till final i Melodifestivalen. Trots att den norska tvillingduon var favorittippade tog de inte segern för given. Man vet aldrig med tv, vem som går vidare. Vi är bara tacksamma för alla som har röstat på oss, säger de.

Lykke Li tolkar Cash – och hintar om ny musik

igår 15:34
Artisten Lykke Li har släppt en cover av countrylegendaren Johnny Cash stora hit "Ring of fire" från 1963. Låten, som släpptes på fredagen, dyker upp i den nya Netflix-filmen "Damsel" med premiär den 8 mars, skriver Variety.

Norska Beck-stjärnan i chock över Marcus och Martinus Mello-medverkan

igår 15:18
Den norska skådespelaren Kristofer Hivju, känd från Beck och Game of Thrones, blir förvånad när han hör att Marcus och Martinus ska delta i den svenska melodifestivalen. – Det är ju sinnessjukt!, säger han till Expressen.